Понякога една детска мечта може да ни помогне да намерим истинското щастие

През 2017 г. Джени Хейл влезе в домовете и сърцата на българските читатели с два романа – „Обичай ме заради мен“ и „Коледни пожелания и бисквитени целувки“. От тогава насам ИК „Хермес“ не спира да радва нейните фенове, издавайки книгите „Винаги ще има Коледа“, „Лятната къща“, и „Всичко започна на Коледа“. Това лято, докато плановете за ваканция са все още неясни, Джени Хейл се обръща със специално послание към българските си почитатели:

До моите български читатели,

Тази година без съмнение отправи предизвикателство към всички ни. Светът ни е променен завинаги, а събитията от 2020 г. ни дадоха нова перспектива. Но едно нещо си остава същото – любовта. През последните месеци бях свидетелка на повече любов от всякога и въпреки че положението не е идеално, връзката ни един с друг е това, което ни кара да продължаваме напред. Благодаря ви за любовта, която показвате към книгите ми. Истинска късметлийка съм да имам такива верни читатели.

Сърдечни поздрави,
Джени

Със своите непринуденост и положителна енергия Джени ни приканва да се потопим в света на новата й книга – „Лято край Брега на светулките“. Без значение къде ще прекараме идните горещи месеци, насладата от тази любовна история с дъх на море е гарантирана.

За книгата

1. Да построя еднометров пясъчен замък, както умее чичо Ханк.
2. Да стана фотограф.
3. Да се преместя да живея на някое ново място.
4. Да целуна момче, което обичам.
5. Да си пожелая нещо и то да се сбъдне.

Това е списъкът с цели на дванайсетгодишната Хали. Когато е на трийсет обаче, тя проклина деня, в който го е написала. Защото последната воля на обичната й леля Клара е тя да го изпълни, за да получи наследството си.
За Хали имението край градчето Бряг на светулките е любимото място на света. С красивата къща на плажа, големия дъб на двора и верандата, гледаща към тюркоазения океан. Тук тя винаги се е чувствала у дома.
Сега обаче, когато пристига заедно с майка си, сестра си и най-добрия си приятел Бен, сърцето й се къса. Чичо Ханк е самотен и съкрушен. Леля Клара вече я няма, а на Хали така й липсват нейните съвети.
В края на лятото ще се окаже, че за да намери отново щастието, Хали просто трябва да изпълни точките от стария списък. Колко ли трудно би могло да е това?

Читателски отзиви за книгата

„Влюбих се в книгата още от първата страница! Прекрасна е и ако сте почитатели на романтичната литература, то не трябва да я пропускате.“

„Романът е толкова добър, че не можех да я оставя до последната страница! ОБОЖАВАМ връзката между Хали и Бен. Вземете си копие от книгата и няма да съжалявате!“

„Този роман наистина е идеалното четиво за плажа – позитивно и вдъхновяващо.“

„О, толкова обичам тази книга, че дори не мога да изкажа всичките хубави неща, които мисля за нея… Това е идеалната книга за лятото! Гарантирано ще остави огромна усмивка на лицата ви.“

„Пригответе си кърпички, настанете се в любимото си кресло, освободете си деня само за четене и се поглезете с новата книга на Джени Хейл. Обожавам я!“

„Красива любовна история… Стоях до твърде късно, за да я довърша! Можех да си представя красивия крайбрежен град, сякаш бях там… А краят е просто съвършен.“

За автора

Още в колежа приятел на Джени Хейл я уверява, че някой ден ще бъде известна писателка. Въпреки страстта си към четенето и разказването на истории, едва тогава тя се замисля върху идеята да пише романи. 
Няколко години по-късно и след хиляди изписани думи, Джени завършва първия си роман – стопляща сърцето история за приятелството, семейството и магията на любовта.
След четиринайсет издадени книги, тя продължава да бъде вярна на собствения си стил – от книгите й лъха уют, топлина и романтика. По два от коледните й романа Hallmark Channel заснема успешни филми, като адаптацията на „Коледни пожелания и бисквитени целувки“ печели в номинацията за вдъхновяваща телевизионна програма на наградите на Movieguide.
През 2020 г. Джени започва работа по собствен импринт Harpeth Road Press. Навлизайки в света на книгоиздаването, нейната цел е да участва активно във всеки етап от пътя на нейните книги до читателите. Така феновете й ще получават още повече романтични четива, излезли под характерното перо на писателката.

Вижте повече за книгата тук.