Количка

Блог

 1. Книги, които вдъхновяват за ново начало

  Книги, които вдъхновяват за ново начало

  В началото на всяка година винаги правим равносметка на изминалата и поставяме новите си цели. Подреждаме приоритетите си и постепенно започваме да работим за „новото си аз“. Ние от „Хермес“ ви приканваме да се вдъхновите за ново начало с няколко интересни и полезни книги.

  Виж повече:
 2. Здравословни идеи с книгите на ИК „Хермес“

  Здравословни идеи с книгите на ИК „Хермес“

  В началото на всяка година си обещаваме да променим нещо в начина си на живот до момента. Започваме от вредните навици и стигаме до начина ни на хранене. В тази статия ви предлагаме няколко идеи, ако сте решили да започнете годината по-здравословно.

   

  Виж повече:
 3. Трилогията на Джоджо Мойс продължава да жъне успех сред българските читатели

  Трилогията на Джоджо Мойс продължава да жъне успех сред българските читатели

  Вече няколко години историята на Луиза Кларк очарова българските читатели и трилогията „Аз преди теб“, „След теб“, „Все още аз“ не слиза от класациите с най-продавани книги.

  Виж повече:
 4. В помощ на библиотеките

  В помощ на библиотеките

  Актуална търговска листа на ИК "Хермес"

  Виж повече:
 5. Очаквайте бестселърови заглавия от ИК „Хермес“ и през 2021 г.

  Очаквайте бестселърови заглавия от ИК „Хермес“ и през 2021 г.

  Вижте кои книги за малки и големи читатели ще излязат със знака на Издателска къща „Хермес“ в началото на новата година. 

   

  Виж повече:
 6. ТОП 20 на ИК „Хермес“ за 2020 година

  ТОП 20 на ИК „Хермес“ за 2020 година

  Макар че 2020 година не беше лека, Издателска къща „Хермес“ продължи да предлага интересни нови заглавия от български и чужди автори. Вярваме, че сега книгите са ни по-нужни отвсякога за да използваме пълноценно времето у дома, да осигурим полезни занимания за децата, да потърсим утеха или да се вдъхновим за първата крачка към едно ново начало. В края на 2020 г. по традиция споделяме с вас кои бяха най-търсените книги на ИК „Хермес“.

  Виж повече:
 7. Виктор Франкъл в търсене на смисъл

  Виктор Франкъл в търсене на смисъл

  Виктор Франкъл е австрийски невролог и психиатър. Той е известен с това, че разработва собствено психотерапевтично учение, което още през 1926 г. обозначава с понятието логотерапия. Той избягва да отнася себе си към някое конкретно психологическо направление, въпреки че според всеобщото мнение логотерапията е хуманистична и/или екзистенциална психотерапия.

   

  Виж повече:
 8. "Въпросителната е половин сърце" - една различна история

  "Въпросителната е половин сърце" - една различна история

  Първата ми среща със София Лундберг беше с книгата й „Червеният тефтер“ – една трогателна история, която трудно се забравя. Нямах конкретни очаквания каква ще бъде новата книга на авторката, единственото, в което бях сигурна, е че отново ще ме отведе на емоционално приключение. Оказах се права.
  Виж повече:
 9. 3 филма по книги на ИК „Хермес“, които се очакват през 2021 г.

  3 филма по книги на ИК „Хермес“, които се очакват през 2021 г.

  Историте от романите издавани от „Хермес“ често оживяват на големия екран. Пример за това са„Ерагон“, „47 ронини“, „Коледни пожелания и бисквитени целувки”, „Колибата“, „Горчиво небе” , „Ема”, руският сериал по „Дневникът на свекървата“ и др..

  Вижте кои нови филми по книги на ИК „Хермес“ може да очаквате през 2021 г.

  Виж повече:
 10. Книги на основата на реални събития

  Книги на основата на реални събития

  При романите, в основата на които реални събития, е любопитно къде започва и къде свършва фикцията. Кое се е случило в действителност и кое е плод на авторовото въображението. За много читатели това е и фактор, който ги кара, за да посегнат към дадено заглавие. В тази статия ви предлагаме няколко романа от каталога на ИК „Хермес“, които са вдъхновени от реални събития и със сигурност ще ви впечатлят.

   

  Виж повече:
Posts loader