Количка 0
0,00 лв.

За нас

Издателска къща „Хермес“

 

Основано през 1991 година в Пловдив, днес „Хермес“ е едно от най-модерните и бързо развиващи се издателства в България със собствена верига от книжарници.

Доказателство за успеха ни са хилядите верни читатели, които се доверяват на нашия избор. Съобразявайки се с техните вкусове и с последните тенденции в световното книгоиздаване, ние професионално и отговорно избираме всяка книга, която издаваме.

Зад качествения подбор, добрите преводи и красивото оформление на кориците стои сплотен екип от професионалисти, които истински обичат работата си.

От 1991 година до днес издателството непрекъснато се развива и обогатява.

Започвайки с романтични четива, днес „Хермес“ предлага разнообразна продукция за всички възрасти и вкусове.

 

Книги за всеки в семейството

Тематично и жанрово разнообразие

 

Благодарение на „Хермес“ на български излизат книги от световни бестселърови автори като Марк Менсън, Джеймс Клиър, Джеймс Патерсън, Даниъл Силва, Жозе Родригеш душ Сантуш , Антъни Уилям, Алекс Лойд, Хорхе Букай, Нийл Доналд Уолш, Виктор Франкъл, Джош Акс, Михай Чиксентмихай, Опра Уинфри, Александра Маринина, Нора Робъртс, Сандра Браун, Джени Хейл, Мамен Санчес, Джоджо Мойс, Франсис Мейс, Мануела Инуса и много други.

А един от авторите ни – Хорхе Букай, се превърна във феномен на книжния пазар през последното десетилетие.

Истинска сензация предизвикаха и книгите на Джоджо Мойс. След огромния международен успех на „Аз преди теб“ и „След теб“ тя покори сърцата и на родните читатели, които я изстреляха директно на върха на всички класации.

Изключително добре приети от родните читатели бяха още „Тънкото изкуство да не ти пука" от Марк Менсън и „Малък наръчник по хюга“ от Майк Викинг.

За всички любители на вкусната и здравословна храна издадохме книгите на двамата най-известни кулинари в света – Джейми Оливър и Гордън Рамзи.

„Хермес“ изготви и специална програма за издаване на българска литература. За нас е удоволствие, че със знака на издателството излизат книги на писатели като Владимир Зарев, Георги Мишев, Георги Божинов, Блага Димитрова, Неда Антонова, Ивинела Самуилова,  Недялко Славов, Александър Секулов, Красимир Димовски, Иван Станков, Анчо Калоянов, Георги Константинов, Христо Добротинов, Александър Чобанов, Костадин Костадинов,  Емил Андреев, Камелия Кучер, Светла Балтова, Петя Александрова, Деметра Дулева, Лилия Старева и др.

Ивинела Самуилова е сред най-продаваните и обичани съвременни българска автори с общ тираж на книгите й над 100 000 екземпляра. Едно от емблематичните й заглавия - „Бабо, разкажи ми спомен“, бе избрано за „Любима книга на България“ за 2016 година.

А забравеният шедьовър на Георги Божинов „Калуня-каля“ месеци наред оглавяваше класациите за художествена литература и се превърна в най-продавания български роман – с над 35 000 екземпляра и 15 издания! „Калуня-каля“ спечели признанието на литературната критика и читателите и е една от най-стойностните книги през последните десетилетия.

Много добре се развива и детският сектор на издателството. Много харесвани от децата са луксозните ни и илюстровани издания, коледните книжки, енциклопедиите и образователните книги, както и най-популярната ни серия „Златно перо“. Тя включва повече от 60 заглавия с общ тираж 2 500 000 екземпляра.

 

Социално ангажирана фирма

 

„Хермес“ се включва в много дарителски акции, както и в инициативи за стимулиране на интереса към книгата и популяризиране на любовта към четенето сред младите хора в България.

За своята дейност издателството е получило много отличия. Сред тях са Национална награда  „Хр. Г. Данов“, награда „Константин Константинов“ за принос в книгоиздаването за деца, награда „Златен лъв“ за принос към българската култура, награда „Дон Кихот“, присъдена от Асоциацията на индустриалния капитал, за постижения в творческите индустрии и за подкрепа  на българската книга и българските писатели. 

Многократно издателството е подкрепяло „Българската Коледа“, дарител е на Българския червен кръст, подпомага изграждането на храмове и паметници.

По повод своята 25-годишнина Издателска къща „Хермес“ дари книги на читалищни библиотеки на стойност 25 хиляди лева, а по повод 30-годишнината и с мисъл за едно по-добро бъдеще екипът ни засади 60 медоносни липи в жк „Тракия“.

Издателска къща „Хермес“ е осиновител и кръстник на мозайка, изобразяваща  птица в Голямата базилика в Пловдив. Мозайката „Вдъхновяващата“ е символ на духовността.

 

Книжарници „Хермес“

 

През последните години „Хермес“ създаде и национална верига от книжарници със знака на издателството в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград, Видин, Пазарджик, Сливен и Хасково. Така ние все повече се приближаваме до своите читатели и техните вкусове.

Под мотото „Книги за всеки в семейството“ в книжарници „Хермес“ се предлага разнообразие от художествена, справочна, научнопопулярна и учебна литература, енциклопедии, четива, илюстровани издания, книжки за най-малките, канцеларски материали, образователни игри. В книжарници „Хермес“ се организират много премиери, детски празници, срещи с писатели и други културни събития.

Може да видите повече и за електронна книжарница "Хермес" тук - www.hermesbooks.bg.

 

 

С книгите на „Хермес“: Споделете радостта от четенето!