В месеца на любовта няма как да пропуснем да купим нещо за любимия човек. Ние от ИК „Хермес“ вярваме, че книгата е подарък, който може да отваряш отново и отново. Затова ви предлагаме няколко идеи, с които да зарадвате половинката до вас с хубава книжна изненада за празника.

Магазинчетата на „Валери Лейн“

Историите за собственичките на магазинчета от най-романтичната улица на света „Валери Лейн“ завладяха българските читатели и докоснаха много сърца. Лори, Кийра, Руби, Орхид и Сюзън разкриват пред своите читатели най-съкровените си мисли и желания, свидетели сме на любовните им трепети и сбъднати мечти. Четирите книги от поредицата са идеален подарък за Свети Валентин, защото отразяват най-важните елементи, които свързваме с празника – любовта, приятелството и радостта от малките радости в живота.

Трилогията „Хотелът“

През февруари ИК „Хермес“ публикува ново издание на последната книга от трилогията „Хотелът“ на Нора Робъртс. „Сега и завинаги“, „Последният любим“ и „От пръв поглед“ разказват няколко романтични истории, развиващи се на фона на семеен хотел „Бунсборо“. Трилогията, с красивото си ново оформление, е идеален подарък за почитателите на Нора Робъртс и ценителите на романтичните четива.

Историите на Мамен Санчес

Мамен Санчес покори сърцата на читателите с романите си „Щастието е чаша чай с теб“ и „Забранява се неверието в съдбата“. С всяко следващо заглавие тя печели нови верни почитателки. Освен за романтика и човешките взаимоотношения, заради журналистическото си образование Мамен Санчес често пише и за реални исторически събития и личности.

Книгите на София Лундберг

София Лундберг е работила като журналист и редактор на списание. Дебютният й роман „Червеният тефтер“ се превръща в световна сензация. Критиците оценяват високо умението на Лундберг да отвежда читателите на пътешествие през времето и пространството, любовта и загубата, и определят писателката като блестяща нова звезда в скандинавската литература. „Червеният тефтер“ бързо си спечели почитатели и в България, а в края на 2020 г. ИК „Хермес“ ги зарадва и с втора книга от писателката – „Въпросителната е половин сърце“. Това е история, която изпълва сетивата, пренасяйки читателя от Ню Йорк до Швеция, и е чудесен начин да попътуваме в днешните времена.

 Книгите на Камелия Кучер

Любовта към литературата съпровожда целия живот на Камелия. През 2018 г. излиза дебютният й роман „Дом“, а в следващите две години – „Нощ“ и „Сън“. И трите истории на авторката са човешки, изпълнени със силни емоции и много любов, което прави романите перфектният подарък за любимия човек. А многобройните почитатели определят писателката като един от най-въздействащите гласове в съвременната българска литература.

Още романтични книжни предложения може да видите ТУК.