В месеца на любовта няма как да пропуснем да купим нещо за любимия човек. Ние от ИК „Хермес“ вярваме, че книгата е подарък, който може да отваряш отново и отново. Затова ви предлагаме няколко идеи, с които да зарадвате половинката до вас с хубава книжна изненада за празника.

„Зов за завръщане“

Роден в години на глад и лишения в малко австрийско градче, като момче той мечтае да отиде в Америка и да стане шампион по бодибилдинг и кинозвезда. На 21 години той вече живее в Лос Анджелис и е носител на титлата „Мистър Вселена“. На 31 години той вече има не само диплома по бизнес, но и управлява собствена печеливша компания за недвижими имоти и бодибилдинг. На 41 години е обещаваща нова фигура в Републиканската партия. 36 години след пристигането си в Америка става губернатор на Калифорния. Той е Арнолд Шварценегер. А неговата невероятна истинска история е вдъхновяващ книжен подарък.

„Героичната арка“

 

Жозе Родригеш душ Сантуш се нарежда сред най-популярните и уважавани личности в Португалия. Той става известен като писател с романа „Кодекс 632“, който се превръща в литературна сензация и бестселър №1 на 2005 г. в Португалия. Специално за последната си книга – „Героичната арка“, Сантуш разчита на исторически източници, информация от стари книги и вестници, интервюирал е и съвременници на историческите личности, станали прототипи на героите. Това прави заглавието много подходящо за почитателите на историята. Която и негова книга да изберете за подарък, ще бъде чудесна изненада за вашата половинка.

„Наемателката“

Свиреп убиец пресъздава дума по дума криминален ръкопис в зашеметяващия дебют на Катрине Енгберг. „Наемателката“ е един вълнуващ роман, изграден в традициите на най-добрите скандинавски трилъри. Книгата ще допадне на всеки почитател на жанра, а през 2021 г. ИК „Хермес“ подготвя ново заглавие от авторката, така че ще имате идея за подарък и при следващ повод.

„Речите, които промениха историята“ и „Събитията, които промениха света“

Тези луксозни издания са идеалният ви избор за подарък за всеки любознателен читател.

„Речите, които промениха историята“ съдържа забележителни речи, променили хода на историята: от призиви за война до апели за мир и вдъхновяващи апотеози на духа. Тук са събрани въздействащите думи на владетели, тирани, политици, борци за човешките права, духовни лидери – всички до един знакови фигури на епохата, в която са живели.

„Събитията, които промениха света“ разказва както за кацането на Луната през 1969 г., така и за първия мобилен телефон. Тази завладяваща панорама на събитията, които са променили света, е задължително четиво за всички любители на историята.

А ако вашата половинка предпочита художествена литература, разгледайте книгите от Джеймс Патерсън, Даниъл Силва, Джейн Харпър, Рут Уеър и Лев Пучков.

Още идеи за книжни подаръци може да видите ТУК.