Февруари е месецът на любовта и виното. В тази статия ви препоръчваме няколко увлекателни истории, които е най-добре да прочетете в компанията на чаша хубаво вино.

1. „Под небето на Тоскана“, Франсис Мейс

Когато се замислим за книги, подходящи за четене с чаша вино, „Под небето на Тоскана“ е една от първите, които изникват в ума ни. Тя ни потапя в идиличната атмосфера на италианската провинция и ни изпълва с наслада от простия живот, дребните радости и пълноценното общуване със земята и природата. Книгата е идеалният начин да опознаем живота на италианците, техните навици, кухня и темперамент.

2. „Последната картина на Ван Гог“, Алисън Ричман

Има ли по-добра комбинация от вино и изкуство? Алисън Ричман определено знае как да ги съчетае. „Последната картина на Ван Гог“ ни пренася през лятото на 1890 г. Винсент ван Гог пристига в Овер сюр Оаз – идилично френско селце, което от векове привлича парижките артисти. През месеците, прекарани там, Ван Гог ще нарисува над 70 картини, две от тях са портрети на младата Маргьорит Гаше. Художникът обаче не подозира, че не само ще улови образа й в картините си, но ще плени и сърцето й.

3. „Лимонов сладкиш с маково семе“, Кристина Кампос

След петнайсетгодишна раздяла Анна и Марина се срещат на остров Майорка, за да продадат мелницата и пекарната, които са наследили от напълно непозната. Единственото, което ги свързва с тази мистериозна жена е семейната рецепта от баба им – вкусен лимонов сладкиш с маково семе.

Докато съживяват пекарната и опознават малката, но сплотена общност сестрите откриват една дълбоко пазена тайна от миналото. Но ще открият ли и тайната съставка на любимия на всички сладкиш?

Налейте си чаша хубаво вино, вижте рецептата на сайта ни тук и се потопете в тази прекрасна история.

4. „Хюга ваканция“, Роузи Блейк

Перфектната рецепта за хюга включва: горещ шоколад, спуснати завеси, светлина от свещи и... някого, в когото да се влюбиш. Ние добавяме – и чаша вино.

„Хюга ваканция“ ни запознава с Клара, която наема магазинче в провинциалното градче Юлеторп и го превръща в атракция за децата. Но Джо, който работи в Лондонското сити, се усъмнява в подбудите й. Той пристига в градчето, за да разбере какво се крие зад ангелското излъчване на датчанката... И така започва една забавна романтична история, на която всички почитатели на жанра ще се насладят.

5. „Извън контрол“, Сандра Браун

Историите на кралицата на трилъра винаги вървят по-добре с чаша вино в ръка. „Извън контрол“ не е изключение. Рай Малет е грубиян и има репутация, че лети и в най-неблагоприятните условия. Така че, когато е помолен да направи курс в непрогледна мъгла, за да достави мистериозна черна кутия до някой си доктор Ламбърт, Рай веднага се съгласява. При кацането обаче той умишлено е заслепен и самолетът му се разбива. Дали ще се измъкне невредим от ситуацията?