Очаквайте нов роман от английската писателка през 2021 г.


Вече няколко години историята на Луиза Кларк очарова българските читатели и трилогията „Аз преди теб“, „След теб“, „Все още аз“ не слиза от класациите с най-продавани книги. Необичайните любовни романи се превръщат в световна сензация, а интересът нараства още повече след успеха на игралния филм „Аз преди теб“ с участието на Емилия Кларк (Луиза) и Сам Клафлин (Уил).

 

 

Опра Уинфри определя първата книга като: „Необичайна любовна история, която се чете на един дъх!“. Медиите в Англия я обявяват за „роман на годината“ и „истински триумф“. През 2018 г. третата книга „Все още аз“ е избрана за Книга на годината в Goodreads, в категория "Художествена проза". До този момент романите на Джоджо Мойс са преведени на четиридесет и шест езика и от тях са продадени над трийсет и осем милиона екземпляра. Медиите на Острова я отличават като „най-добрата съвременна британска авторка“.

 

 

Освен с трилогията, българските читатели познават Джоджо Мойс и с множество други романи: „Подаряваш ми звезди“, „Повелителката на конете“„Сама в Париж“, „Последното писмо от любимия“, „Един + един“, „Момичето, което бях“. Част от тях са с историческа тематика или са вдъхновени от реални събития. В момента се работи по екранизации на няколко от романите, като през 2021 г. се очаква филмът „Последното писмо от любимия“ с Шайлийн Уудли в главната роля.

С наближаването на лятото ИК „Хермес“ подготвя нов роман от писателката - „Нощна музика“. Книгата е една емоционална и трогателна история за новото начало, силата на човешкия дух и музиката на сърцето.