Джоджо Мойс – една от любимите съвременни британски писателки

 

jojo-moyes-1089-905x1220

 

Джоджо Мойс е родена в Лондон през 1969 г. Прави успешна журналистическа кариера, но мечтата й е да стане писател. Дебютният й роман се радва на положителни отзиви, но големият пробив идва с „Аз преди теб“. Необичайната любовна история се превръща в световна сензация с продадени над тринадесет милиона екземпляра.

До този момент книгите на Джоджо Мойс са преведени на четиридесет и четири езика и от тях са продадени над трийсет милиона екземпляра. Медиите на Острова обявиха Джоджо Мойс за „най-добрата съвременна британска авторка“.

Луиза и Уил на голям екран

 

По „Аз преди теб“ беше заснет и едноименен филм с участието Емилия Кларк (Луиза) и Сам Клафлин (Уил). Екранизацията, подобно на романа, предизвика истински фурор.


Emilia-Clarke-Sam-Claflin-Me-Before-You-Novel

 

Емилия Кларк се явява на прослушване за ролята на Луиза в съревнование с още 300 актриси, сред които е и носителка на „Оскар“. Ето какво споделя тя пред „Ю Ес Ей Тудей“ по повод огромното й желание да изиграе главната роля: По принцип актьорите не бива да инвестират прекалено много време и усилия в прослушванията. Защото, ако не получиш ролята, това ще ти разбие сърцето. Но не можех да се контролирам, когато ставаше дума за „Аз преди теб“, защото исках да получа ролята на всяка цена. Усещах с всяка фибра на тялото си, че образът на Луиза Кларк е създаден точно за мен.

След успеха на филма „Аз преди теб“ (над $200 млн. приходи от прожекции) Джоджо завършва сценариите по още две свои книги: „Сама в Париж“ и „Един + един“. По време на панаира на книгата в Лондон тя разкри, че се обсъжда филмиране и на „След теб“, но всичко зависи от натоварения график на Емилия Кларк. Въпреки многото си ангажименти, актрисата не пропусна да сподели мнението си за „Все още аз“: Книгите на Джоджо Мойс винаги ме карат да се усмихвам – със своята искреност, чувство за хумор и емпатия по отношение на човешката участ. Трябва да прочетете „Все още аз“ на всяка цена!

 

За „Все още аз“

 

vse oshte az cover

 

Луиза Кларк знае много неща...

Колко точно е разстоянието между новия й дом в Ню Йорк и приятеля й Сам в Лондон.

Че работодателят й е свестен, но съпругата му крие тайна от него.

Но дори и не предполага, че ще срещне човек, който ще й напомни за Уил толкова, че ще преобърне целия й свят.

Луиза пристига в Ню Йорк, готова да започне нов живот. Следвайки завета на Уил, тя е решена да прави по нещо различно всеки ден и да казва „да“ на новите преживявания. Работата й осигурява достъп до света на супербогатите и я изправя пред неподозирани предизвикателства.

Лу вярва, че е влюбена в парамедика Сам, и се опитва да запази връзката им въпреки хилядите километри, които ги делят. Но случайна среща с красивия и самоуверен Джошуа на светско събитие я разколебава. Той й напомня за Уил и живота, който са можели да имат заедно.

Не след дълго младата жена се изправя пред съдбоносен личен и професионален избор. Тя трябва да си отговори на въпроса коя е Луиза Кларк всъщност. И да намери смелостта да следва сърцето си – където и да я отведе то...

Отзиви

 

Възхитителен роман!

          сп. „Пийпъл“


Все още аз“ е трогателен завършек на поредицата за Луиза Кларк... и определено най-добрият роман от нея. Мойс е създала проникновена история за самопознание и за саможертвите, необходими, за да живееш достойно. Ще ви накара да въздишате от наслада буквално до последната страница. Отличен 6!

          „Ентъртейнмънт Уикли“


Поредицата започна като необичайна любовна история, но Джоджо Мойс я превръща в разказ за това как да бъдеш и обичаш себе си.

         „Басъл“


Същински триумф!

         сп. „Хийт“


Жизнеутвърждаваща история с изключителен край.

          „Дейли Експрес“

 

Джоджо Мойс все още е една от любимите ни авторки, а „Все още аз“ – страхотно попадение!

          „Лук“

 

Луиза е необикновена героиня, а тази книга ще се превърне в събитие – при това напълно заслужено!

          „Дейли Мейл“

 

Забавен, трогателен и жизнеутвърждаващ завършек на поредицата.

          „Сънди Експрес“