С наближаващите празници всеки мисли какво да подари на близките си хора. Ние от Издателска къща „Хермес“ вярваме, че книгата е подарък, който може да отваряте отново и отново. А, ако искате подаръкът да e луксозен, ви каним да станете част от нашия „Клуб Класика“. Поредицата включва вечни романи, спечелили сърцата на милиони читатели по света Всеки том ще стои прекрасно под вашата елха.

Нашите предложения за празниците:

„Брулени хълмове“

Приятелството между Хийтклиф и Катрин много бързо прераства във всепомитаща любов. Само че нещата не са толкова лесни. Девойката е принудена да избира между първичния и необуздан Хийтклиф и нежния и образован благородник Едгар Линтън. Въпреки че обича Хийтклиф с цялото си сърце, тя взема съдбоносното решение да отговори на очакванията на обществото. И се омъжва за Линтън. Хийтклиф напуска „Брулени хълмове“, но се завръща там след години. Богат, образован и жадуващ отмъщение.


„Ана Каренина“

Ана Каренина има всичко, но тя усеща, че животът й е пуст – до момента, в който среща елегантния офицер граф Вронски. В отчаян опит да открие смисъла в живота си, тя се противопоставя на традициите на обществото. И напуска съпруга и сина си, за да живее със своя любим. Заклеймена и изолирана, Ана все по-често се поддава на пристъпите си на ревност към Вронски. А това го отчуждава. Скоро младата жена се оказва неспособна да избяга от все по-безнадеждната ситуация.


„Бих умрял за теб и други изгубени истории“

Ан Маргарет Даниъл е съставител и редактор на този красив сборник с разкази. Тя събира творби, писани в края на 30-те години на миналия век от Фицджералд. Те са били отхвърлени от редакторите заради провокативната си тема и стил или са потънали във водовъртежа на последните години от живота му.

Според редактори и критици, Фицджералд е бил добър романист, но кратките форми са били неговата истинска стихия. Много ярко си личи защо тези разкази са цензурирани и отхвърляни – в тях Фицджералд открито говори за Голяма депресия в Америка, за бедността в страната, за неуспехите в Холивуд, алкохолизма ... Теми, които по това време не са характерни за него. Всичко това прави изданието уникално и чудесно попълнение за всяка библиотека

„Ема“

Красива, умна, богата и неомъжена, Ема Удхаус е напълно удовлетворена от живота си. Не изпитва нужда нито от обич, нито от брак. Нищо обаче не я забавлява повече от това да се меси в любовните отношения на останалите. Нейният добър приятел мистър Найтли я предупреждава да не си играе със съдбите на хората, правейки се на сватовница. Тя не се вслушва в съветите му и внимателно начертаните й планове се провалят. И водят до последици, които ще подложат на съмнение доброволното й бягство от романтиката.

„Quo Vadis“

Пълното луксозно издание на един от най-четените романи за XX век разказва за Рим по време на управлението на Нерон. Организират се богати пирове и поетични състезания, а забавленията в Циркус Максимус сякаш нямат край. От другата страна на монетата обаче са развратът и липсата на морал, бедността на народа и лудостта на императора, който подпалва собствения си град.В тези мрачни дни на упадъка на Римската империя младият войник Марк Виниций се влюбва в Лигия – пленената дъщеря на варварски цар. Но той не подозира, че любимата му изповядва християнската вяра, заради която мнозина вече са загубили живота си.
Съдбите на Виниций и Лигия се преплитат и двамата гледат света, който познават, да се променя пред очите им. А докато апостолите Петър и Павел се опитват да спасят аморалния град от разруха, християните са подложени на жестоки гонения.


Ако искате да откриете още красиви издания на класически творби, може да го направите ТУК.