Предстоят най-чаканите дни от годината, когато всичко е празнично и сме заедно с близките си. С празниците обаче идва и зимата, която носи сняг и ниски температури. Тогава си представяме горяща камина, топла напитка и в повечето случаи ... книга.

Сега ще ви дадем няколко идеи за заглавия, които да ви правят компания в студените дни и да ви стоплят така, както само една книга може.

Коледните книги на Джени Хейл

 

Много от читателите на ИК „Хермес“ през последните години свързват Коледа с издаването на нов роман от Джени Хейл. Празничните истории на авторката завладяха сърцата на почитателите й. И всеки иска да разбере с какво отново ще ни изненада .
Според Джени Хейл Коледа е, когато всички забравят за проблемите си и просто празнуват, че са заедно. Затова си направете чаша горещ шоколад, поръсете с канела, разбъркайте с червено-бяло захарно бастунче и вижте дали празничната магия ще се случи.

Магазинчетата на „Валери Лейн“

 

Топлите истории за собственичките на магазинчетата от оксфордската улица „Валери Лейн“ много бързо спечелиха българските читатели. Най-романтичната улица на света е приютила Лори, Кийра, Руби, Сюзън и Орхид, всяка със своите тревоги мечти. Книгите на Мануела Инуса ни показват, че приятелството може да е движеща сила в живота на хората и да им помага както в хубави, така и трудни моменти. Историите от поредицата са подходящи за студените дни и са перфектна компания за празниците.

Книгите на Майк Викинг

 

Датчаните оглавяват повечето класации за най-щастливите хора в света. Една от причините за това е хюга. Хюгa се нарича всичко – от „изкуството да създаваш атмосфера на интимност“, „комфорт за душата“ и „липсата на дразнители“ до „да изпитваш удоволствие от наличието на успокояващи неща“, „споделени моменти на уют“ и „да пиеш какао на светлината на свещи“.
В моментите на хюга ни изпълва спокойствие и сигурност и можем да бъдем себе си. Усещаме хюга, когато се сгушим на дивана с любимия човек, когато споделяме вкусна храна с най-близките си приятели или просто когато в ясното утро през прозореца струи светлина. Която и от трите книги на Майк Викинг да изберете за компания по време на празниците няма да сгрешите, защото ще е идеално допълнение към вашия домашен уют.

„Хюга ваканция“

 

Магазинчето за играчки на главната улица на Юлеторп затваря врати, защото собственичката му Луиза напуска града. Преди него кепенци са хлопнали и редица заведения, а много от къщите са обявени за продан. На жителите на Юлеторп, изглежда, никак не им върви... докато там не пристига датчанката Клара. Тя е красива, жизнерадостна и следва принципите на хюга – датската философия на уюта, близостта с любимите хора и щастието от простичките неща в живота.
Това е поредната топла история, която ще ви зареди с положително настроение в зимните дни.

„Зимата на нашите писма“

 

 

Зимата пристига в планинското селце Порвенир и донася със себе си лоша новина. Заради липса на писма пощенската служба ще бъде закрита, а персоналът – преместен. Есемесите, електронните писма и чатовете са спечелили още една битка за модернизация на живота.
Сара – единствената пощаджийка в селото, се е родила и живее там с трите си момчета. Прекарва много часове със съседката си Роза – жена на осемдесет години, която е готова на всичко, за да й помогне.
Но какво може да направи една старица, за да спаси Сара? Нещо толкова обикновено като това да напише писмо, пазено в сърцето й цели шейсет години. А когато останалите жители на селото я последват, може и чудото да се случи!

А, ако искате се потопите в още топли истории от ИК „Хермес“, може да го направите ТУК.