По повод „Денят на детската книга“, който се чества на 2-ри април, от ИК „Хермес“ подготвихме изненада за малките читатели и техните родители. От 22.03. до 04.04.2021 г. всички наши детски книги ще са с 30% отстъпка както в книжарниците ни в цялата страна, така и онлайн на www.hermesbooks.bg.

Споделяме с вас информация за няколко заглавия, които вярваме, че ще ви харесат.

„Животът е прекрасен“

 

Започваме с най-новото попълнените в детския кът на ИК „Хермес“. „Животът е прекрасен“ разказва за Бухалчето, което все още не знае нищо за света и стои свито на топло в гнездо, под нежните грижи на мама и татко. Когато мама го окуражава да излезе от гнездото за пръв път, то открива, че навън го очакват много изненади и приключения. Бухалчето опознава красотата на природата, намира приятели и се учи да лети. То знае, че ще се справи, защото мама и татко винаги са до него!

 

„Денят, в който пастелите си тръгнаха“

 

Дънкан просто иска да рисува, но когато отваря кутията си с пастели, намира само писма, в които пастелите му обясняват защо са си тръгнали. Бежовият пастел е силно разочарован, че постоянно е пренебрегван заради Кафявия. Синият пастел е крайно изтощен от много работа, а Розовият настоява да рисуват с него. Какво да направи Дънкан?

Авторът Дрю Дейуолт и илюстраторът Оливър Джефърс дават креативно решение на проблема в тази пъстра и забавна история. Тя ще провокира въображението на децата и ще ги разсмее, а освен това те никога повече няма да гледат на пастелите – и на света около тях – по същия начин.

 

„Няма дракон в тази приказка“

 

В тази книжка класическите сюжети оживяват в неочакван и забавен прочит.

Драконът не иска повече да участва в приказки, в които е лош герой. Затова ентусиазирано тръгва да си търси нова история, но се оказва, че в повечето класически приказки няма дракон. Ще се намери ли приказка, в която има дракон и ще получи ли той шанс да стане герой?

От тази забавна приказка децата ще научат, че всеки може да стане герой, стига да повярва в себе си и търпеливо да изчака подходящия момент да се изяви.

 

„Приказки за безстрашни момичета“

 

Този прекрасно илюстриран сборник съдържа 15 приказки от цял свят с необикновени главни героини. Те са умни, безстрашни и независими, поемат контрол над съдбата си, без да разчитат на принцове или рицари. Запознайте се с Брадаманте, която се впуска в битка върху летящ кон, Унанана, която спасява децата си от търбуха на слон, малката Моли Упи, която надхитря великан, и още много храбри момичета.

 „Островът“ 

 

 

Всяко лято тринайсетгодишният Николас, цар на войната, и опасният инат Алекс, на осем години, прекарват ваканцията си на малък гръцки остров. Там живее техният добър приятел, албанчето Армандо – цар на мира. Неочаквано на острова пристигат техни връстници за международен курс по подводно гмуркане.

Между двете групи започва безмилостно съперничество. Истинска битка. Не само кой да владее загадъчната скала в морето, но и за сърцето на една кралица с присмехулни очи. Всяко дете е само срещу всички, а всички – заедно срещу опасната буря.

Докато момчетата не разберат със сърцата си, че любовта е само едно щастливо корабокрушение, в което се молиш да не те открият.

По романа е заснет детският сериал „Островът на сините птици“

Скоро очаквайте и продължението „Скитникът и синовете“

Още предложения от промоцията ни „Споделете радостта от четенето с децата“ може да намерите ТУК.