Ние използваме бисквитки за да направят вашия опит по-добър. Да се съобрази с новата директива за електронните комуникации, ние трябва да поискаме за вашето съгласие да установите бисквитки. Научете повече.
Ние използваме бисквитки за да направят вашия опит по-добър. Да се съобрази с новата директива за електронните комуникации, ние трябва да поискаме за вашето съгласие да установите бисквитки. Научете повече.
„Малката уличка на големите сърца“ поставя емоционален завършек на поредицата за „Валери Лейн“. Освен топлина, усмивки и добро настроение, книгата ще ви предложи и няколко вкусни рецепти – по една от всяка от любимите ни героини. Нека надникнем заедно в сладкарската тетрадка на Кийра и удължим удоволствието от историята за най-романтичната улица в света, като приготвим следните изкусителни лакомства.
Шоколадовите курабийки на Кийра
Съставки за около 30 броя
250 г брашно
120 г захар
20 г ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
1 щипка сол
5 с. л. прясно мляко
150 г масло или маргарин
100 г шоколадови капки
Изсипете в купа брашното, захарта, ваниловата захар, бакпулвера, солта и млякото. Разтопете маслото и го добавете в купата. Разбъркайте добре. Накрая разбъркайте в още топлата маса шоколадовите капки, докато леко се разтопят, така че да се получи мраморна шарка. Оформете от тестото топчета с размер на череша, сложете ги в тава, покрита с хартия за печене, и лекичко ги натиснете. Печете 15–20 минути на 150 °С с включени горен и долен реотан.
Съвет от Кийра
За веган вариант използвайте растителен маргарин, бадемово или овесено мляко. Между другото, повечето шоколадови капки за печене са веган продукти.
Още вкусни идеи и вълнуващи истории ви очакват в останалите книги от поредицата за „Валери Лейн“!
2,24 лв. 15 %
2,24 лв. 15 %
2,24 лв. 15 %
2,24 лв. 15 %
2,24 лв. 15 %
2,24 лв. 15 %