Марк Менсън е бестселъров автор, чиито книги са преведени на 50 езика и продадени в над 12 милиона екземпляра. Той е един от най-търсените консултанти за личностно развитие, успешен предприемач и блогър. Какво обаче не знаем за него, вижте тук.

 

1. Преди да стане блогър и световноизвестен автор, Марк Менсън е бил музикант.

 

 

2. Завършва „Международни отношения и бизнес“ в Бостънския университет, но работи по специалността само три седмици. Освободен е от длъжност, защото чете книги по време на работа.

3. През 2009 година предприема околосветско пътешествие. В продължение на 7 години обикаля над 50 страни.

 

 

4. Запознава се със съпругата си – Фернанда, в Бразилия. Днес живеят в Ню Йорк.

 

 

5. Блогът му – https://markmanson.net/, се чете от 15 милиона души годишно.

6. Книгите му са преведени на 50 езика и продадени в над 12 милиона екземпляра.

7. Давал е интервюта за NBC, CNN, Fox News, BBC, GQ, The Guardian, Time Magazine, Larry King, Dr. Oz, New York Times, New York Post, USA Today, Buzzfeed, Vice и Vox, и много други.

 

 

8. Бил е гост-лектор в редица престижни учебни заведения, сред които Университетът на Южна Калифорния и Университетът на Виена, Университетът на Юта и Бизнес училището „Маккомбс“ в Тексаския университет в Остин.

 

 

9. Консултирал е някои от най-успешните и иновативни компании на планетата като Google, Facebook, Microsoft, Xero, LinkedIn и други.

10. Три години помага на Уил Смит да напише автобиографията си – „Уил“, която ще излезе следващата година под знака на ИК „Хермес“. За нея Опра Уинфри казва: „Това е най-добрата автобиография, която съм чела някога“.