Александър Секулов е автор на романи и поетични книги, за които е отличен с националните награди за поезия „Христо Фотев“, „Николай Кънчев“, „Перото“, „Иван Николов“. Драматург е на Драматичен театър – Пловдив и е носител на награда „Аскеер“ за пиесите „Няма ток за електрическия стол“ (2016) и „Дебелянов и ангелите“ (2019).

 

Новият му роман „Жена на вятъра“ бе публикуван в края на октомври и само за месец първият тираж беше изчерпан. Това може би няма да изненада почитателите на българската литература, които не спираха да споделят своите възторжени отзиви за книгата в социалните мрежи. 

 

Отзиви за „Жена на вятъра“

„Това е роман за всичко, което остава след дълго плаване - за солта , която е полепнала по нас и дори не я забелязваме, докато не спрем на някой остров. И в тишината и самотата си, все още замаяни от вълните, не ни остане друго, освен да си спомним вкуса на живота . За тези от нас, чийто корабни платна са направени от ризите на техните любими и единствения начин да плават е да вложат дъха си в тях. Безкомпромисен, солен, ръждив и истински роман за amoreплаватели.“ 

Антоанета Дели

 

"Жена на вятъра" е една от най-силните български книги, които съм чела последните десет години. Александър Секулов е по-мек, по-разбиращ човешките слабости, отколкото в предишната си книга. Но е и нормално - минало е десетилетие от тогава. Той не е същият, ние не сме същите.Само морето остава вечно."

Радост Ру

 

Глътнах я веднага (или тя мен), на един дъх и ще споделя с вас, че цялата съм впечатлена и изненадана - несравнима с нищо, което до сега съм чела, без грам банализъм и самоцелно запълване на страници. Чете се леко, макар никак да не е лека. До последната страница беше казано всичко, но след точката ми се искаше да има още...

Снежана Живкова

 

„Секулов умело е начертал човешките контури на своите персонажи и им я налял плътност - но не съвсем догоре, а точно толкова, колкото да остави на теб, читателя, възможността да досипеш със своето въображение... И така да доизградиш своята представа за тях - вътре в теб самия. Eто, това е безпогрешната технология на СЕКУЛОВ - ти никога да не ги забравиш и дори след година ще се сетиш, че искаш да ги видиш пак, да пообщуваш с тях и съответно да отвориш отново книгата на бележития български писател, поет и драматург.”

Васил Върбанов, журналист 


“Това е спасителна книга, благодарствена молитва и химн на живота. В нея има мъж, жена, приятел, син и баща, който вижда през очите на сина си. Има пътуване без въпроси, в случайна компания, положила дните си в ръцете на капитана, който може да те отведе надалеч, но не може да те върне обратно. Има море, време и вятър...Прочетете тази книга – ще я заобичате и ще имате нужда от нея, когато решите да се сдобрите със себе си и да се отпуснете сред вълните.”

Аделина Радева, телевизионна журналистка

 

По време на гостуването си в онлайн поредицата на Литературен клуб „Хермес“ Александър Секулов сподели, че е много благодарен на всички читатели за топлия прием на книгата и споделените отзиви и снимки.

За всички, които все още не са успели да се докоснат до вълнуващата история, ИК „Хермес“ подготвя нов тираж на изданието за Коледния панаир на книгата, който ще се проведе в НДК от 7 до 12 декември.