Количка 0
0,00 лв.

Бабо, разкажи ми спомен

От: Ивинела Самуилова

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
201066210
17,95 лв.
Оригинален поглед към мирогледа и обредността на старите българи от най-продаваната съвременна българска авторка.
Във връзка с изпълнение на проект, свързан с фолклора, главната героиня на романа попада в малка махала в Балкана. Там среща баба Жива и отношенията им стават близки, като между баба и внучка. Баба Жива не е много „учена“, но притежава неподправена мъдрост. Нейните възгледи, разкази и спомени за миналото разкриват един различен свят, в който хората тачат народните традиции и обичаи и пазят българския дух.

Младата жена става част от местната компания: зевзекът гъдулар дядо Петко, „гласът на съвестта“ и стожер на миналото дядо Йордан, цапнатата в устата баба Неда, необикновената монахиня – сестра Серафима, и двойката англичани Марк и Лиза.

С всяко следващо посещение „при баба“ образованата гражданка осъзнава, че не иска да бъде просто наблюдател, а да участва в този живот. Да се докосне до магията на старите обичаи и символи. Да усети пулса на неравноделните ритми и на чудните му песни. Да съхрани историята и легендите му. Да преоткрие вкусовете и уханията му. В духа на старата българска традиция героинята ще преосмисли отношението си към дома и семейството, към земята и вярата, към живота и смъртта.
Повече информация
ISBN 9789542616269
Тегло 0.280000
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Размери 13х21
Брой страници 320
Дата на издаване 2023 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Бабо, разкажи ми спомен
Вашият рейтинг