„Аз лично не вярвам, че нещо може да промени човек, освен ако той самият не иска да се промени“

В новия си роман - „Бунгалото“, Сара Джио ни пренася на екзотичен остров във време на война, където две приятелки отиват, за да помагат на жертвите на войната и да намерят себе си. Животът на острова обаче им готви изненади и те биват въвлечени във водовъртеж от чувства, тайни и любовни трепети.

Със своя увлекателен стил на писане авторката ни разказва историята на Ан и Кити, които имат хубав и уреден живот в сивия и дъждовен Сиатъл, но жадуват за приключения. Така двете решават да заминат за Бора Бора, където да се включат в програмата за медицински сестри и да помагат на ранени войници. Съдбата обаче има свои планове за двете.

Ан е сгодена за уважаван банкер, но когато пристига на острова среща харизматичния Уестри и се влюбва в него. Уестри я защитава от нахални обожатели, помага ѝ и ѝ  показва една различна страна на любовта и войната. Двамата намират изоставено бунгало на острова и решават то да се превърне в тяхното място за тайни срещи. Но и двамата нямат представа, че над бунгалото тегне проклятие, а историята му е повече от впечатляваща. В стремежа си да разберат тайната на бунгалото те се впускат в едно приключение, което завършва с пламенна любов, тайни и убийство.

„Не вярвам в приказки, нито в рицари в блестящи доспехи. Смятам, че любовта е избор. Срещаш някого. Харесваш го. Решаваш да го обикнеш. Това е, няма нищо сложно.“

И докато Ан и Уестри се сближават, Кити се отдалечава все повече и повече от своята приятелка, попадайки в объркания свят на своето съзнание.

Макар нещата да изглеждат изгубени след края на войната, седемдесет години по-късно Ан все пак получава втори шанс. Шанс, който ѝ носи така желаното облекчение и който я кара отново да повярва в любовта, която е смятала за изгубена.

„Бунгалото“ е роман за приятелството, любовта и втория шанс. За това, че времето невинаги успява да заличи чувствата ни, но винаги ни помага да намерим утеха.

 

Автор на текста: Темелина Трайкова, книжарница „Хермес” – София, Стамболийски