Сара Джио е автор на множество романтични истории, публикувани в над 27 страни и покорили класациите в САЩ, Норвегия, Русия, Полша, Турция. Книгата ѝ „С обич Лондон“ е приказен романс, който се чете на един дъх, както всички други нейни романи!

Главни действащи лица са майка и дъщеря, които поради необичайни обстоятелства живеят разделени. От тинейджърска възраст Валентина не се среща с майка си Елоиз. Единственото, което ги свързва, е наследството след смъртта ѝ - една антикварна книжарница, която първоначално мисли да продаде. Моментът, в който Валентина разбира посланията на майка си, направени под игра на улики, решава да се бори за тази книжарница. Валентина не може да се раздели с аромата на книги, тъй като от малка обича този свят. Това също е начинът ѝ да опознае майка си - сприятелява се с всички нейни приятели и най-вече с най-добрата ѝ  приятелка - Мила.

Оказва се, че майка ѝ всъщност я е обичала безкрайно много, а причината да я изостави е бащата, който сменя адреса си и не дава достъп на бившата си съпруга. До този момент Валентина се счита за изоставена и самотна, а след наследената книжарница се оказва с много приятели, бизнес за спасяване и мистериозно намерен мъж.

История на майката – Елоиз, ни показва как любовта може да ни се размине. В нейния живот има двама мъже и едно любимо мъжко палто. Съдбите се приплитат по грешен начин и тя заминава да живее в Калифорния, където се ражда Валентина.

„У дома. Как бих могла да наричам така чужда земя? Премигнах, за да преглътна сълзите, докато ярката слънчева светлина струеше през прозореца, и се опитвах да се стегна. Не трябваше да позволя на Франк да ме види да плача.

Въпреки че има всичко необходимо с този мъж, тя дълги години копнее за приказния Лондон, където е пораснала и мечтата си да отвори книжарница с най-добрата си приятелка - Мила. Много скоро мечтата ѝ става реалност, но на каква цена? 

„Докато таксито караше безцелно, избърсах една сълза, вдишвайки дълбоко. Бях оставила част от сърцето си в Лондон преди толкова години и щях да оставя другата част тук, в Америка.

Историята показва, че истинската любов съществува въпреки разстоянията, но тази любов е с много изпитания. В книгата е изрисувана любовта между жена и мъж и тази между майка и дъщеря. И двете любови не стихват, колкото и време да минава!

Автор на текста: Весела Великова, книжарница „Хермес“ - Велико Търново