Отдайте се на заслужена ваканция с летните четива на Издателска къща „Хермес“

 

Едва ли има човек, който да не обича лятото – сезонът на почивките, приятните емоции, незабравимите преживявания и хубавите книги. Това великолепно време от годината ни предлага изобилие от цветове, усещания и приключения, а Издателска къща „Хермес“ – селекция от разнообразни заглавия. Те ще ви пренесат на прекрасни места, ще ви срещат с интересни герои и техните вълнуващи истории и ще ви заредят с чудесно настроение.

Един от най-приятните начини да прекарате времето си на плажа, край басейна или на прохлада в планината е в компанията на вълнуваща история. „Сребърният залив“ от Джоджо Мойс е перфектното лятно четиво за силната връзка между майка и дъщеря, новото начало и любовта, която намираме на неочаквани места.

 

 

Лиза напуска Англия преди пет години, за да загърби миналото и да започне на чисто с дъщеря си Хана. Двете се установяват в Силвър Бей – курортно градче на австралийското крайбрежие – и заживяват в едноименния хотел на лелята на Лиза. Красивите плажове и сплотената общност им предлагат това, от което най-много се нуждаят: свобода и сигурност. Но всичко се променя, когато Майкъл Дормър пристига в хотела...

Лиза се страхува, че Майкъл ще унищожи всичко, за което се е борила: семейния бизнес и залива, който приютява любимите ѝ китове. Както и твърдата ѝ увереност, че никога повече няма да се влюби...

 Дългоочакваната нова книга на Джени Хейл – „Лято край морето“, е идеалната романтична история.

 

 

Фейт се завръща в градчето Аутър Банкс на Източното крайбрежие, за да отпразнува юбилея на баба си със семейството. Тук тя е прекарвала безгрижни летни месеци във фамилната вила на плажа заедно с по-голямата си сестра, Кейси. Сякаш нищо не се е променило – копринено мекият пясък, тюркоазените води на океана, спокойствието и атмосферата на бариерните острови са непокътнати. Само вилата вече я няма, заменена от модерна нова постройка.

Фейт все още не може да забрави онова лято, в което сестра ѝ отмъква голямата ѝ любов и й разбива сърцето. Тя не е виждала Кейси от години, но вече е готова да й прости предателството, за да се насладят на ваканцията и да създадат нови спомени. Но не е готова за срещата с Джейк Бюканън – привлекателния работник, който довършва фасадата на вилата, в която са отседнали. Между тях прехвърчат искри и точно когато са на път да се влюбят, Фейт разбира, че той не е мъжът, за когото се представя.

Не пропускайте и „Пазителката на пчелите“ от Фиона Валпи. Въздействаща история за силата на човешкия дух и за любовта и радостта, които могат да бъдат открити дори по време на война.

 

 

Аби приема сезонна работа в Шато Белвю във френската провинция, за да започне нов живот. Там тя се оказва неустоимо привлечена от забележителната история на пчеларката Елиан, живяла в замъка преди близо осем десетилетия.

Годината е 1938. Младата и красива Елиан помага в кухнята, грижи се за кошерите в градините на Белвю и продава ароматния мед на пазара. Тя се влюбва в мълчаливия и загадъчен Матийо и заедно започват да планират бъдещето си. Сянката на Втората световна война обаче все повече надвисва над Франция и заплашва да сложи край на идилията им... В историята на пазителката на пчелите Аби открива ценен житейски урок: радостта и любовта могат да съществуват редом със страха и тъгата и да бъдат открити на неподозирани места.

В селекцията с летни четива на Издателска къща „Хермес“ заслужено място заема и новата книга на Александра Маринина – „Безупречна репутация“, която беше избрана от читателите за най-добър криминален роман на 2021 г.

Филмовият продуцент Латипов случайно попада на посредствено написан роман, който обаче се отличава с интересен сюжет с огромен потенциал за успешен сериал. Оказва се, че отпечатаната на собствени разноски книга е единственото произведение на никому неизвестния писател Андрей Кислов. Първоначално той с радост приема предложението на продуцентската компания, но по-късно заявява, че не желае да подпише договор при никакви условия. В проекта вече са вложени много пари и затова Латипов ангажира детективска агенция „Власта“, за да се изяснят причините за загадъчния отказ на автора. Анастасия Каменская се заема със странния случай и съвсем скоро се оказва заподозряна в... убийство!

 

 

Изключително подходяща за безгрижните летни дни е и новата книга на Петя Александрова – „Любовни драскотини“.

В нея ще откриете женски кратки хумористични разкази с неочакван край и любовно-еротично послание. Зад фигурите на традиционните персонажи съпруг/съпруга, любовник/любовница, зад просторечния език и тротоарния жаргон, зад присмехулния поглед към брака, любовта, секса, верността и ревността прозират чувствителност, нежност и обичливост. С остроумие и незлоблива закачка Петя Александрова развенчава мита за беззащитната девойка и чаровния принц, за да изгради една нова, по-човечна представа за отношенията между мъжа и жената, за които търсенето на любов и удоволствие е неизменна част от ежедневието.

 

 

"Стаята на пеперудите" е поредната вълнуваща история на Лусинда Райли.

Поузи Андерсън израства в идиличната атмосфера на красиво английско имение в Съфолк, където дните преминават в ловене на пеперуди с любимия й баща, четене на книги, разходки и вечерни забави с артистичните приятели на майка й. Втората световна война обаче прекратява безгрижното й детство и отнема живота на обичния й татко. Десетилетия по-късно, на прага на седемдесетте си години, Поузи е изправена пред трудно решение. Трябва да продаде величествения си дом, където е прекарала детството си и е отгледала синовете си, защото той бавно се руши, а тя няма средствата да върне предишния му блясък. Към притесненията й се добавят и финансовите проблеми на сина й Сам, и неочакваното завръщане на другия й син Ник. Тогава една случайна среща ще преобърне живота й. Защото се появява Фреди, голямата й любов, мъжът, който я е изоставил с разбито сърце преди петдесет години. И е напът да разкрие ужасяваща тайна за семейството й.

 

 

За ценители

 

 През юни „Хермес“ издаде и новата книга на Красимир Димовски – „Ловецът на русалки“. Един малък свят, населен с големи идеи, познат от „Момичето, което предсказваше миналото“. Открит и пресътворен с неповторимия стил на Димовски.

„Ловецът на русалки“ – три новели за любовта и яростта. Любовта към сътворението – последният ключ, който отваря вратата между жената и мъжа. Любовта към властта – последният ключ, който отваря вратата между човеците и ада.

Три истории, пропити с мистичност, вълшебна еротика и драматизъм, олекотен от хумористичните ситуации, в които изпадат героите, водени от своите страсти и стремежи.

 

 

Вдъхновяващ разказ от първо лице

 

Трансформацията на Уил Смит от хлапе от Филаделфия до една от най-известните рап звезди на своето време, а след това и една от най-големите филмови звезди в историята на Холивуд е изключителна сама по себе си. Това обаче е само половината от историята.

Уил Смит се счита за победител в живота – и то напълно основателно: не само че неговият успех е без аналог, но и цялото му семейство се намира на върха на славата. Оказва се обаче, че осем последователни филма, оглавили класациите, 30 млн. продадени албума, десетки награди и стотици милиони долари не са гаранция за щастие. Уил Смит осъзнава, че има да извърви дълъг път.

Тази автобиография е плод на проникновено пътуване към себепознание и равносметка на всичко, което волята може да донесе на човек, както и онова, което му отнема.

Три години Марк Менсън, автор на бестселъра „Тънкото изкуство да не ти пука“, помага на носителя на „Оскар“ и няколко награди „Грами“ – Уил Смит, да напише книгата, за която Опра Уинфри казва: Това е най-добрата автобиография, която съм чела някога.

 

 

Специално за малките читатели

 

Сред летните предложения на Издателска къща „Хермес“ неизменно присъстват и четивата от детско-юношеската серия „Златно перо“, която включва над 60 заглавия. В нея са представени най-значимите образци на българската и световната литература – от творбите на Иван Вазов, Елин Пелин, Емилиян Станев, Ангел Каралийчев, Ран Босилек, Валери Петров до приказките на Братя Грим, Шарл Перо, Ханс Кристиан Андерсен, басните на Езоп и Лафонтен и романите на Виктор Юго, Марк Твен и Александър Дюма. Илюстратор на серията е Борис Стоилов – носител на Националната награда „Константин Константинов“.

 

 

Издателска къща „Хермес“ ви пожелава
едно незабравимо книжно лято!