Даниъл Силва е познат на любителите на шпионския трилър и според мнозина е едно от най- големите имена в жанра. Неслучайно е така, защото авторът няма книга, която да е останала незабелязана и не е предизвикала добри отзиви! Новата му творба - "Другата жена" също не е изключение.

Преди да ви въведа в дебрите на сюжета, искам да споделя, че не бях много на „ти“ с творчеството на Силва. Чела съм дебютните му творби, както и няколко заглавия от серията за Габриел Алон. Споделям този факт, който със сигурност ще бъде полезен на читателите, които за първи път се срещат с автора. Тази книга спокойно може да бъде прочетена и самостоятелно, а това от своя страна свидетелства за майсторството на Силва, който прави книгите достъпни за всички.

В „Другата жена“ ставаме свидетели на силните похвати, с които борави авторът. Сред страниците ще откриете най-важните елементи на трилъра - напрегнат сюжет, който трудно можеш да отгатнеш, задкулисни игри и междуособици на високи политически нива.

В новата си книга Даниел Силва ни среща отново с познатия персонаж Габриел Алон - израелски шпионин, на когото и този път е възложена тежка мисия. Габриел има възможност да избира сред най-добрите шпиони и да създаде екип, който ще тръгне по петите на следващата им мишена. Той трябва да разобличи една „къртица“ на руското разузнаване, която е успяла да достигне високите ешалони на МИ16. Този случай отвежда Алон в спомени от 20-ти век, белязан от един от най-големите скандали в разузнаването. Това, което Алон не знае обаче е, че много неща ще се променят, независимо от разкриването на шпионина...

С гениално изградени персонажи, редица обрати, загадки и пазени тайни, "Другата жена" заслужава да намери местенцето си на рафта във вашата библиотека.

 

Автор на текста: Кристияна Киркорян, книжарница "Хермес" - Бургас