„Анхедония“ е дългоочакваният нов роман на писателя Димо Райков. Това е разказ за силата на човешката любов, за правото на всеки човек да се радва на живота. И да остави своята драскотина тук, на тази грешна, но и велика наша земя.

Анхедония Димо Райков

Романът ще излезе на 21 май като част от кампанията Дни на българската книга, която „Хермес“ организира за пета поредна година в периода от 11 до 24 май.
Специално за премиерата на „Анхедония“, в България ще пристигне и авторът, който от години живее със семейството си в Париж. 
Той ще е и сред гостуващите писатели, които ще раздават автографи на щанда на „Хермес“ по време на Пролетния панаир на книгата в НДК.

Димо Райков

Димо Райков е един от най-интересните съвременни български автори. Роден в градчето Малко Търново, намиращо се в Странджа планина, той извървява дългия път до френската столица – до Града на Свободата, Светлината и Духа, за да потвърди думите на американския президент Томас Джеферсън: „Всеки човек има две родини – своята и Франция!“ Димо Райков е автор на книгите „Писма до мъртвия брат. Пансионът“, „Париж, моят Париж...“, „BG емигрант в Париж“, „55 тайни на Париж“, „Кестени от Париж“, „Реката на смъртта или разказ за генезиса на една омраза“, „Диагноза: Българин в чужбина“, „Париж – радостта от живота...“ и др. Той е носител на редица от най-големите национални награди за белетристика и публицистика. Превеждан е в чужбина. Неговите книги се намират сред 15-те най-известни и големи библиотеки в света, продават се от най-големите световни сайтове като „Амазон“ и др.

По думите на Димо Райков „Анхедония“ е най-трудно написаната му книга, но и неговата книга светлина. Той я определя като нежен роман разговор между син и баща и я посвещава на нашите татковци. Ето какво още споделя писателят: 
Написах „Анхедония“ със сърцето си и в моментите, когато то наистина спираше. 
И затова съм сигурен, че този роман ще предизвика у вас сълза. Сълза за бащите ни, за майките ни, но и за... нас самите.
Защото ние сме следващите...

Откровена, много истинска и въздействаща, тази книга няма да остави читателите безразлични. 
Очаквайте „Анхедония“ на 21 май!