История за лъжи, предателство и отмъщение

В елитно частно училище в Женева постъпва нова ученичка. Красиво и забулено в мистерия, детето всяка сутрин пристига с конвой, достоен за държавен глава. Носят се слухове, че момичето е дъщеря на богат бизнесмен. Истината е, че баща й е Халид бин Мохамед, принцът на Саудитска Арабия. Когато детето му бива отвлечено, Халид се обръща към единствения човек, на когото може да разчита за спасяването на дъщеря си.

Габриел Алон, легендарният шеф на израелското разузнаване, е посветил кариерата си на борбата с тероризма и в частност с джихадистите, финансирани от Саудитска Арабия. В Халид бин Мохамед той вижда ценен, макар и необичаен съюзник. Двамата мъже биват въвлечени в тайна война за контрол над Близкия изток, от развоя на която зависи както животът на дъщерята на Халид, така и тронът му.

 

Отзиви

Силва отново ни представя интересни герои и увлекателен сюжет, а впечатляващите описания само допринасят към реализма на романа... Чудесна книга както за феновете, така и за нови читатели.

Publishers Weekly

 

Трудно беше да си представим, че Силва може да надмине себе си след „Другата жена“, но с новия си роман е направил точно това.

The real book spy

 

Има моменти, в които един брилянтен роман може да опише времената, в които живеем – трудностите, лъжите, трагедиите на света – по-добре дори от журналистиката... Книга, която ти отваря очите и която четеш с удоволствие.

Bob Woodward

 

И тук ще откриете запазената марка на Силва – черен хумор, неочаквани обрати и незабравими герои.

Brooklyn Fans

 

Силва ни предоставя достатъчно любопитна информация, за да стимулира мисълта, но и достатъчно екшън за всички читатели, които искат да се впуснат в едно лятно шпионско приключение.

The Cipher Brief

 

За автора

Даниъл Силва е носител на награди и първи в класацията на автори на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, сред които „Невероятният шпионин“, „Знакът на убиеца“, „Време за убиване“, „Художникът убиец“, „Английският убиец“, „Изповедникът“, „Смърт във Виена“, „Принцът на огъня“, „Пратеникът“, „Агентът“, „Московска афера“, „Предателят“, „Аферата Рембранд“, „Портретът на един шпионин“, „Падналият ангел“, „Английското момиче“, „Крадецът“, „Английският шпионин“, „Черната вдовица“, „Къщата на шпионите“, „Другата жена“ и „Новото момиче“. Той е най-известен с дългогодишната си серия трилъри, в които главен герой е шпионинът и реставратор на произведения на изкуството Габриел Алон. Книгите на Силва получават високи оценки от критиците по цял свят и са преведени на повече от трийсет езика. Той живее във Флорида със съпругата си, телевизионната журналистка Джейми Гангъл, и техните близнаци – Лили и Николас. За повече информация посетете сайта на автора www.danielsilvabooks.com.

 

Вижте повече за книгата тук.