Били Айлиш и нейната звездна кариера

Били Айлиш изгрява на музикалната сцена през 2015 г. с песента Ocean Eyes, написана и продуцирана от нейния брат Финиъс. Само за пет години Били вече може да се похвали с:

  • пет награди „Грами“
  • два световни рекорда на „Гинес“
  • три Музикални награди на MTV
  • две Американски музикални награди
  • една награда Brit

Тя е най-младият изпълнител до момента, носител на четирите големи награди „Грами“ в една и съща година - в категориите Най-добър нов изпълнител, Запис на годината, Песен на годината и Албум на годината. През 2019 г. списание Time я включва в класацията Time 100 Next.

Първият албум на Били Айлиш When We All Fall Asleep, Where Do We Go?дебютира начело на класацията Billboard 200 и става най-добре представящият се албум за САЩ през изминалата година. Шест сингъла от албума са включени в ТОП 40 на класацията Billboard Hot 100.

През 2020 г. Били Айлиш написа и основната песен към саундтрака на най-новия филм за Джеймс Бонд - No Time to Die, която бързо намери място в челните позиции на множество музикални класации в цял свят.

Освен като талантлив музикант, Били се наложи и като модна икона на младото поколение със своя уникален стил. Самата тя споделя, че в бъдеще би искала да има собствена модна линия, както и сама да режисира клиповете си.

„Книга за феновете на Били Айлиш“ ще представи на българските читатели пътя, отвел изпълнителката до тези успехи, трудностите, които е срещнала, интересни моменти от първите й турнета и още много любопитни факти. Очаквайте в книжарниците от 9 юни!

 

Не обичам да ги наричам фенове, защото те са моето семейство. Те са причината да съм това, което съм. Обичам ги толкова много, че се опитвам да им дам цялото си внимание, независимо дали става дума за социалните мрежи, или когато ги срещна на живо.

Били Айлиш

 

За книгата

 

Пълна със страхотни снимки, любопитни факти и вдъхновяващи цитати, тази книга е за всички фенове на Били Айлиш. В нея се проследява историята на най-обсъжданата изпълнителка в момента – от първите й музикални опити в детската й стая до изявите й на големите фестивални сцени. Специално внимание е отделено на безпрецедентното сътрудничество между Били и брат й – Финиъс, в писането на хитове, които оглавяват световните класации и носят на двамата престижни награди, сред които и общо шест статуетки „Грами“ през 2020 г. Освен това ще разберете как Били постига уникалната си визия и откъде черпи вдъхновение не само за музиката си, но и за шокиращите си видеоклипове.
„Книга за феновете на Били Айлиш“ ще ви отведе на сцената, зад кулисите и в студиото на поп сензацията, превърнала се в символ на новото поколение.

 

Винаги съм била творец. Обичах да пея и да пиша песни в стаята си за собствено удоволствие. Никога не съм мислила, че е възможно да започна кариера като музикант.
Били Айлиш

Когато правим парче за Били, искам то да резонира с нейната истина, да я изразява. Искам то да е като дреха, която тя може да носи.
Финиъс

Били е уловила усещането за изолация, онази социална, глобална тревожност, която в момента е навсякъде, и начина, по който тя влияе на мирогледа ни. Текстовете и идеите й са много находчиви, много креативни...
Зейн Лоу

 

Вижте повече за книгата тук.