След като се запознахме по-добре с Лори, Кийра, Руби и Сюзън, в "Магазинчето за подаръци и усмивки" опознаваме по-добре героинята на Орхид. Тя винаги е будела интереса ми и нямах търпение да се запозная по-отблизо с нея. Може да се каже, че Орхид е душата на компанията – словоохотлива, забавна, искрена, пряма. Тя привидно има всичко – семейство, дългогодишен приятел, работа, която обича, истински приятели. Но напоследък щастието й не е пълно, защото връзката й с Патрик куца. За разлика от нея, Патрик е затворен в себе си и не обича да споделя, което не се нрави на Орхид и  тя се чувства наранена от това.

От друга страна, най–новият собственик на магазин на ул. „Валери Лейн“ - Тобин, определено не крие симпатиите си към Орхид. А и тя също не остава безразлична. Орхид е поставена в много трудна ситуация и не знае как да постъпи, но в едно е сигурна - промяната няма да се случи от само себе си, нужни са действия. Така и прави – взема нещата в свои ръце.



С подкрепата на приятелите си и семейството си, Орхид ще намери изход от ситуацията. Но всъщност гласът на сърцето й се оказва компасът към щастието. Това е и разковничето на всяка дилема, пред която сме поставени - да се вслушваме в сърцата си.

Мануела Инуса определено ми стопли сърцето, поднасяйки ми по толкова приятен начин историята на Орхид. Често пъти сякаш и аз се пренасях на срещите на момичетата в сряда вечер и можех да усетя аромата на вълшебния чай на Лори или вкуса шоколадовите творения на Кийра.

Ако търсите книга, която да ви отведе на уютно и приятно място и герои, на които да симпатизирате и да чувствате близки, то значи сте открили правилната книга.

Автор на текста: Ирзан Балиева, книжарница "Хермес" - Благоевград