Хавиер Сиера е един от най-успешните съвременни испански автори. През 2006 г. романът му „Тайната вечеря“ се подрежда на шеста позиция в класацията на The New York Times за най-продавани книги в САЩ. Произведенията му са преведени в повече от четиресет държави. На българските читатели авторът е познат още с романите „Тамплиерските порти”, „Египетската тайна на Наполеон“ и други.

portada_el-fuego-invisible_javier-sierra_201710200912

Последният му роман „Невидимият огън“ бе отличен с престижната награда „Планета“. Още с издаването си в Испания книгата пожъна огромен успех, като успя да надмине по продажби дори „Произход“ на Дан Браун.

В центъра на сюжета е Давид Салас - най-младият преподавател в Тринити Колидж в Дъблин. Той предприема пътуване до Мадрид, за да издири стар ръкопис от името на колежа. Пътуването обаче бързо поема в неочаквана посока, която може да доведе до разкриването на една от най-големите тайни на човечеството.

хавиер сиера награда планета за невидимият огън

С динамично действие, интригуващи исторически факти и интересни герои, новият роман на Хавиер Сиера обещава да се превърне в един от вълнуващите акценти през следващата година и на родния книжен пазар. Книгата се очаква да излезе на български език със знака на Издателска къща „Хермес” през есента на 2019 г.