Издателска къща „Хермес“ подготвя много изненади за любителите на българската литература през 2019 година. Сред тях ще бъдат нова книга от големия български писател, сценарист и редактор Георги Мишев, както и ново издание на един от най-емблематичните му романи - „Дунав мост“.

Новото издание на _Дунав мост_ се очаква през пролетта

В началото на декември управителят на Издателска къща „Хермес“ - Стойо Вартоломеев, се срещна с писателя, за да обсъдят предстоящите издания. По време на разговора Георги Мишев сподели, че новата книга ще бъде своеобразно продължение на „Мир на страха ни“ и ще събира спомени, бележки и истории от миналото на твореца.

Докато чакат новата книга, почитателите на Георги Мишев, ще могат да се насладят на новото издание на „Дунав мост“. Планирано е то да излезе под знака на Издателска къща „Хермес“ през пролетта, като ще следва стила на публикуваните до момента заглавия – „Патриархат“, „Матриархат“, „Дами канят“, „Вилна зона“.

На гости на Георги Мишев

 

Повод за срещата бе и предстоящото събитие, съпътстващо културната програма на Коледния панаир на книгата в НДК - „Георги Божинов – поглед отблизо. 30 години от първото издание на „Калуня-каля“. Мишев ще вземе специално участие в честването на юбилея, където ще разкаже спомени от приятелството си с Георги Божинов.

Георги Мишев е роден през 1935 година в Ловешко, завършва журналистика и работи като окръжен кореспондент на в. „Септемврийче“ в Ловеч. През 1966 г. е организатор и съставител на първия алманах на писателите в Ловеч, озаглавен „С дъх на люляк“. Автор е на повече от 30 книги, а по сценариите му са направени едни от най-обичаните български филми. Носител е на множество награди и признания, а творбите му продължават да се радват на интереса на поколения българи.

 

Вижте повече за Георги Мишев и книгите му тук.