По повод излизането на петата книга от поредицата за "Валери Лейн" споделяме любимото хоби на една от героините. Със съветите на Орхид можете сами да изработите красиви винтидж свещи и да ги подарите на близък приятел. Или да ги запазите за себе си и да претворите топлата атмосфера от „Магазинчето за подаръци и усмивки“ у дома.

 


Необходими материали

остатъци от свещи
стари почистени консервени кутии
голяма тенджера
стари чаши или бурканчета
1 ролка фитил
щипки за пране

Начин на изработване

Орхид почиства остатъците от свещи и премахва стария фитил от восъка. Различните по цвят остатъци слага в отделни консервени кутии и разтопява восъка на водна баня. Подготвя съдовете (напр. стари чаши с пукнатини, красиви винтидж чаши от битпазара, евтини бурканчета за зимнина или измити бурканчета от конфитюр) и отрязва парче фитил, захваща го с щипка за пране (или го завързва за парче дърво), която слага напречно върху ръба на съда. Фитилът трябва да стига до дъното му. Накрая Орхид излива разтопения восък в съда. След като восъкът се втвърди, остава само да махне щипката и да подреже фитила на ок. 2 сантиметра над свещта.
Ще получите страхотен резултат, ако наслоите в съда няколко цвята восък. Трябва обаче да изчаквате, докато всеки слой се втвърди, и след това да излеете следващия.

Съвет

В магазините има и парафин за свещи на гранули, и специални форми, но създаването на нещо ново от стари материали доставя много по-голяма радост на Орхид.

 

Още интересни идеи ще откриете в „Магазинчето за подаръци и усмивки“! И не пропускайте останалите книги от поредицата за „Валери Лейн“!