Дни на българската книга в Издателска къща „Хермес“

и книжарници „Хермес“

 

Отстъпки, нови книги от български автори, подаръци и срещи с писатели очакват читателите

 

През месец май традиционно Издателска къща „Хермес“ и книжарници „Хермес“ обявяват Дни на българската книга. За начало на кампанията е избран 11 май – Денят на светите братя Кирил и Методий. А финалът й ще бъде на 24 май – Деня на българската просвета и култура. Между тези две знакови дати ще има много събития, целящи популяризиране на българските автори.

Българската книга става фокус на издателската програма и търговската практика на „Хермес“ през целия месец. След „Светът на надеждата“ – първата книга от трилогията „Солунските братя“ на Слав Хр. Караславов, през май ще излязат „Има такава държава“ от Тони Николов и „Хълмът на Данов“ от Недялко Славов.

Между 11 и 24 май 100 книги от български автори ще се продават с до 40% отстъпка в електронна книжарница „Хермес“ – www.hermesbooks.bg. А избрани заглавия ще бъдат с 20% отстъпка. 

 

 

 

 

 

 

В кампанията се включват и книжарници „Хермес“, където при покупка над 30 лв. клиентите ще получават подарък книга от български автор.

 

 

Водени от идеята, че е важно не само да се предлагат книгите на родните писатели, но и да се дава възможност на читателите да се срещат с тях, през май „Хермес“ предвижда срещи със знакови имена в родната литература в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Силистра, Враца и др. Сред тях са Владимир Зарев, Александър Секулов, Неда Антонова, Георги Константинов, Костадин Костадинов, Емил Андреев, Тони Николов и др.

 

Присъединете се към нас в Дните на българската книга.