aisbergut

За книгата


На пръв поглед това е забавна история за симпатични пингвини, които са изправени пред проблем: айсбергът, на който живеят, се топи. Действията на героите и последвалите събития обаче постепенно ни разкриват същинското послание на книгата. Тя ни показва как да подходим към неизбежната промяна, как да преодолеем трудностите в процеса на трансформация и как да мотивираме останалите да ни съдействат.

„Айсбергът ни се топи“ на Джон Котър се е превърнала в класически бизнес наръчник за управление на промените, който помага на хиляди хора и компании да преуспяват в непрестанно променящия се свят.


523874_10151215400118701_1472027783_n

Отзиви


Това е най-лесната за четене и в същото време най-съдържателната книга, която някога съм чел. Да поставиш едно от най-големите предизвикателства на мениджмънта – „какъв проблем, не виждам проблем“ – в контекста на топящ се айсберг и един непоколебим пингвин, може да сe определи като чист гений.

Майкъл Димелоу

Директор „Продуктов маркетинг“

TTP Communications PLC


Следя работата на Котър от години, дълбоко я уважавам, прилагам съветите му с моите клиенти и познавам уникалната им сила да помагат на хората и компаниите да работят по-ефективно. Тази книга – кратката история за пингвини – е според мен най-добрата му и най-полезна книга.

Алан Фроман

Президент

Frohman Associates


Айсбергът ни се топи“ е фантастична, малко нетрадиционна, но точно в целта...

Джон Батън

Изпълнителен вицепрезидент

Twin Disc, Inc.


Като всяко френско дете, като малък ме запознаха с френската класика „Малкият принц“. Препрочетох тази уникална книга в колежа и много пъти като възрастен. Това е книга, която ме кара да се развивам и да мисля. Виждам как „Айсбергът ни се топи“ се превръща в „Малкият принц“ на двайсет и първи век.

Стефан Бансел

Управител

Eli Lily, Белгия


В този забързан свят, в който сме затрупани с информация и множество литература, настоящата книга е глътка чист въздух. Тя е проста и конкретна, лесна за четене и пълна с много идеи, които всички можем да приложим. Осъзнах, че на една страница мисля за миналото, а на следващата – за бъдещето.

Едуард Дей

Изпълнителен вицепрезидент

Southern Company Generation

 

Авторите


Джон Котър е професор в Бизнес колежа към Харвардския университет и най-големият специалист по лидерство и промяна в света. Той е автор на повече от единайсет бестселъра, високо ценени в световен мащаб. Д-р Котър е основател на Kotter International – компания за управление на промените, която помага на компаниите да преминат през мащабна трансформация, за да постигнат внушителни резултати днес и да изградят възможности за промяна в културата за в бъдеще.

За повече информация посетете www.KotterInternational.com.

Холгър Ратгебър има солидна кариера на мениджър в компании от престижния списък Fortune 500. Той работи с д-р Котър по различни проекти за книги, образователни програми и консултантски ангажименти. В Kotter International помага на глобални компании да се трансформират, за да станат по-иновативни и гъвкави, като използва принципите и системата на д-р Котър за организационно лидерство и промяна.