160 години от рождението на Учителя Петър Дънов

 

Да си спомним за една от най-ярките личности

в българската духовна култура

 

 

 

 

На 11 юли се навършват 160 години от рождението на Учителя Петър Дънов. Дни преди годишнината излезе и нова книга от поредицата с беседи и лекции под съставителството на д-р Светла Балтова. В „Петър Дънов. За България и бъдещето на човечеството“ се говори за радикалните промени, които ще претърпят природата, обществото и отделният човек и каква ще бъде ролята на българите в тези критичтни времена.

До момента със знака на „Хермес“ са излезли – „Здраве, сила и живот“, „Вяра, надежда, любов“, „Петър Дънов. За семейството и възпитанието на детето“, „Петър Дънов. За пътя на човешката душа“, „Петър Дънов. За Вселената и човека“, „Петър Дънов. За трудностите в живота“, „Петър Дънов. За невидимите светове“, „Петър Дънов. За добродетелите и успеха“, „Петър Дънов. За силата на мисълта“, „Петър Дънов. За отношенията между хората“, „Петър Дънов. За енергиите на природата“.

В тях д-р Светла Балтова синтезира дълбокото познание и мъдрост на Учителя по различни теми, засягащи мястото на човека във Вселената и обществото, духовното разбиране за етика, култура, медицина и т.н.

Петър Дънов е сред най-ярките личности в българската духовна култура. Завършил е богословие и медицина и е основателят на духовната школа на Бялото братство, в която теоретичните знания са съчетани с практически методи за духовно и физическо усъвършенстване. Създаденият от него свещен кръгов танц – паневритмия, все още се играе на пет континента, а идеите му продължават да бъдат живи 160 години след рождението му.

Вижте повече за книгите му ТУК!