Количка 0
0,00 лв.

Слепият музикант (Клуб класика)

От: Владимир Короленко

Специална цена 16,96 лв. Редовна цена 19,95 лв.

2,99 лв. 15 %

Първородният син на семейство богати помешчици в Югозападна Украйна се ражда сляп. Петрус израства под всеотдайните грижи и възпитание на майка си и вуйчо си. За формиране на характера му помага и музиката... Любознателният младеж обаче жадува да опознае заобикалящия го свят, но прекомерната му чувствителност и трудностите да се впише в обществото го изпълват с озлобление и отчаяние. Дали музиката и любовта на Евелина, с която израстват заедно, ще му помогнат да победи мрака в себе си?

Творчеството на писателя от украински произход Владимир Короленко поражда особено настроение у читателя с изящните изразни средства и въздействащи философски послания. В знаковата си повест „Слепият музикант“ (1886 г.) авторът изследва измеренията на духовното израстване и смисъла на живота.

 

Първородният син на семейство богати помешчици в Югозападна Украйна се ражда сляп. Петрус израства под всеотдайните грижи и възпитание на майка си и вуйчо си. За формиране на характера му помага и музиката, която тихо и неусетно, с малоруските си напеви, се настанява в живота му и запълва огромна душевна празнина. Любознателният младеж обаче жадува да опознае заобикалящия го свят, но прекомерната му чувствителност и трудностите да се впише в обществото го изпълват с озлобление и отчаяние. Дали музиката и любовта на Евелина, с която израстват заедно, ще му помогнат да победи мрака в себе си?

 

*Очаквайте на 04.10.2022 г.

Повече информация
ISBN 9789542622055
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица твърда
Размери 14,2х21
Преводач Наталия Христова
Брой страници 136
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Слепият музикант (Клуб класика)
Вашият рейтинг