Количка

Сбогом, Америка, сбогом, Пловдив

От: Евгений Тодоров

Специална цена 11,96 лв. Редовна цена 14,95 лв.

2,99 лв. 20 %

​Роман за носталгията и сбогуването с миналото
Евгений Тодоров е известен телевизионен журналист, драматург и режисьор. И един от най-четените блогъри у нас. Автор е на 11 книги, сред които превърналата се в бестселър „Особености на филибелийския характер“, „Наръчник на носталгика“, „Тайните писма до Бойко Борисов“ и романът „Рекет“, претърпял три издания. Тодоров е автор и на уникалната серия от пет документални книги „Запомнете Пловдив“ – стари истории, разказани от очевидци. 

Действието в книгата се развива в днешно време. В продължение само на три дни. Но върху него се наслагват спомени за хора и събития от предишни десетилетия. В повечето случаи реални, но забравени. 
Главният герой емигрира преди 40 години в Америка. Донко, избрал някога свободата, най-после се връща в родния си град. И започва да търси живите си приятели. Намира някои от тях и е щастлив. Дори се ражда идеята да купи хотел „Тримонциум“, в който сега е отседнал. И заедно да го управляват. Донко е готов да възстановят всичко онова, което е било свързано с младостта и с надеждите им.
Носталгията към миналото до един момент ги обединява, но скоро се оказва, че са се променили необратимо. Променил се е и градът, променил се е може би и светът.

Време е за „сбогом“...

Очаквайте на 16.03.2021 г.
Повече информация
ISBN 9789542620693
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 192
Дата на издаване 16.03.2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сбогом, Америка, сбогом, Пловдив
Вашият рейтинг