Количка 0
0,00 лв.

Кодът на спомените

От: Алекс Лойд

От автора на световния бестселър „Лечебният код“ 
От автора на световния бестселър „Лечебният код“  

В тази книга д-р Александър Лойд предлага нов подход за изцеление и личностно израстване, наречен проектиране на спомени. Той влие директно върху източника на проблеми от всякакво естество и дава възможност да бъдат решени. В дългогодишната си работа с пациенти от цял свят д-р Александър Лойд установява, че болестите и житейските несгоди често се дължат на лоши спомени за отминали събития – и по-скоро на начина, по който сме ги интерпретирали и запечатали в паметта си. Именно негативните чувства, които пораждат те, ни пречат да развием пълния си потенциал. Техниката за проектиране на спомени е форма на енергийна медицина, която лекува случката и свързаните с нея емоции, като ги заменя с позитивни образи. Това води до дълготрайни положителни промени, които могат да бъдат ускорени от Лечебните кодове II. Те са насочени към пет аспекта на живота и лекуват физически и емоционални заболявания, премахват вредни поведенчески и мисловни модели, разрешават проблеми в отношенията и кариерата. 
Повече информация
ISBN 9789542620037
Тегло 0.300000
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Размери 14,2х20
Преводач Снежана Милева
Брой страници 256
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Кодът на спомените
Вашият рейтинг
Мери – привлекателна 43-годишна жена, седеше в кабинета ми. Всичко във външността й - дрехите, прическата и гримът, говореше за успех в живота, така че когато я погледнеше, човек си казваше: „Да, тя има всичко”.
Мери обаче беше дълбоко объркана. Без конкретна причина. По собствените й думи, беше омъжена за добър човек и макар да не бяха богати, имаха всичко необходимо – хубава къща с три спални и две бани; добри училища и извънучилищни занимания за децата и приятели, с които обичаха да се срещат. Животът, който Мери си беше представяла като момиченце, се беше превърнал обаче в поредица от задължения и тя се чувстваше като хамстер във въртележка.
Беше опитала различни препарати за повдигане на духа, както натурални, така и с рецепта. Едни помагаха, други не, но нищо не беше променило основното й усещане за живота.
Разпитах я за детството и тя ми каза, че не е била малтретирана; е, все пак смяташе, че майка й се беше отнасяла към нея твърде строго, а баща й в известна степен беше отсъствал от живота й. Горе-долу като при повечето хора, които познаваше.
Когато я попитах дали има нещо, което очаква с нетърпение, отговорът й беше да си легне или да гледа нещо безсмислено по телевизията, сама.
Накрая я попитах какво най-много би искала да направи в този момент, ако това нямаше да има последствия. С насълзени очи Мери отговори: „Да отида в Калифорния и да започна начисто”.
Тя обаче знаеше, че няма да отиде в Калифорния и да започне начисто. Всъщност точно затова беше дошла при мен – Мери обичаше семейството си, затова се беше примирила с този посредствен живот, влагайки по-голямата част от енергията си в ежедневните задачи. Искаше просто да види дали мога да й помогна да се справя по-добре.
Не след дълго в кабинета ми влезе една различна жена. 43-годишна, с две деца и съпруг, който имаше добра кариера, и стил на живот, типичен за американската средна класа. В детството си беше имала донякъде властна майка и слабо присъстващ баща.
Тази жена обаче не беше дошла, защото искаше да отиде в Калифорния и да започне начисто. Напротив, тя обичаше живота си! Той беше надминал очакванията от детството й, но не обезателно така, както беше предполагала. Нямаше повече пари, свободно време или всъщност каквото и да е друго – освен може би повече любов, благодарност и удовлетворение. 
Стремежът й не беше просто да изкарва някак деня – тя живееше и се радваше на всеки миг. Обичаше не да си ляга вечер или да гледа телевизия, а да се буди сутрин, за да е със семейството си.
Всъщност трябва да кажа, че тя беше един от най-щастливите и доволни клиенти, които някога са идвали в кабинета ми!
Тази жена не беше дошла за консултации. Беше дошла да ми благодари. Защото това беше Мери, шест месеца по-късно.
Нищо в обстоятелствата на живота й не се беше променило. Имаше същата семейна история, съпруг, деца, къща – в основни линии животът й беше същият. Беше се променило само едно – начинът, по който тя възприемаше тези обстоятелства. Сега Мери беше щастлива, а шест месеца по-рано не беше.
Когато си представяте живота си, коя версия на живота на Мери ви е по-близка?
Може би се питате: Щом обстоятелствата не са се променили, кое може да е предизвикало такава трансформация на възприятията й?
Това не е физиологията й, химията в мозъка й, мислите, емоциите, нито дори убежденията й, а нещо по-дълбоко.
Спомените.