Количка 0
0,00 лв.

Книга за лимфата

От: Лиса Левит Гейнзли

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
202012301
19,95 лв.

Пълно ръководство за устройството и функциите на лимфната система с включени петминутни серии за самомасаж за добро здраве, висок тонус и блестяща кожа

В дългогодишната си практика на лимфедемен терапевт авторката става свидетел на невероятните резултати от лимфодренажния масаж. В тази книга тя споделя опита и знанията си, за да се погрижите сами за своето здраве и красота. Тя предлага лесни за изпълнение илюстрирани серии самомасаж, адаптирани за често срещани проблеми като задържане на течности, главоболие, храносмилателни и неврологични симптоми, понижен имунитет, тревожност, наднормено тегло, целулит и бръчки. Предложени са и съпътстващи методи за активиране работата на лимфната система като холистични практики, упражнения и препоръчителни храни.

Независимо дали търсите облекчение за здравословен проблем или нестихваща болка, или просто искате да се погрижите за цялостното си състояние, в тази книга ще намерите необходимата информация и експертни съвети.

 

 

Повече информация
ISBN 9789542622130
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Размери 14,2х20
Преводач Снежана Милева
Брой страници 336
Дата на издаване 2024 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Книга за лимфата
Вашият рейтинг

Тази книга е резултат от времето между сеансите, когато пациентите ме засипваха с въпроси в желанието си сами да поддържат лимфната си система (и външния блясък на резултатите). Преди да се осъзная, вече разработвах материал в помощ на нуждите, на които само лимфният самомасаж можеше да отговори, и започвах да показвам на клиентите си как да правят простички поредици от движения. Това, което всички забелязахме, беше поразително – независимо дали аз правех масажа, или клиентите ми се упражняваха сами, резултатите бяха неоспорими. Онези, които последваха съвета ми (да извършват ежедневно самомасажа, отнемащ 3–5 минути), съобщаваха за понижено възпаление, по-добро храносмилане, по-малко симптоми на ПМС и по-редки пристъпи на главоболие. Те спяха по-добре и се разболяваха по-малко от настинка, а нивата на стрес бяха спаднали. Кожата им имаше блясък и бръчките бяха намалели. При някои от клиентките ми с повишен риск от развитие на рак на гърдата мамограмата дори показа понижена плътност.
Тогава осъзнах, че трябва да напиша ръководство за грижа за лимфната система – не само за клиентите ми, а за всички, за да могат да извършват моите сеанси у дома. Това, което най-много ме радва, е възможността тази книга да помогне на всеки един, който я прочете. Независимо дали искате да подобрите вида на кожата си, да засилите имунитета си, да балансирате хормоните, или емоционалното си състояние, тази книга ще отговори на всичките ви нужди. Колко много сила се крие в нещо толкова малко!
Днес лимфният масаж вече не е малко известна ниша, а една от най-обсъжданите тенденции в сферата на здравето. В своята практика аз съм била свидетел на следните ползи от лимфния масаж:

Ускорява: процеса на отслабване, на възстановяване от болести, спортни травми и операции
Придава: блясък на кожата
Балансира: имунитета
Изхвърля: токсините
Подобрява: храносмилането, болките в ушите, тонуса, оздравяването, съня
Понижава: тревожност и разстройства на нервната система; подуване; странични ефекти от лечение на рак; целулит; симптоми на настинка и грип; екзема; главоболие; симптоми на хроничен лимфедем; замъглено мислене; предродилни и следродилни симптоми; възпалено гърло; симптоми на автоимунни заболявания и състояния като болест на Крон, синдром на хроничната умора, фибромиалгия, Базедова болест, лаймска болест и лупус; и проблеми на щитовидната жлеза
Облекчава: запек, менструални болки и симптоми на перименопауза и менопауза
Лекува: възпаление

Давам си сметка, че всичко това може би ви звучи прекалено хубаво, за да е истина, но ви уверявам, че резултатите от лимфния масаж са много реални – което е причина да бъде препоръчван от все повече лекари, включително онколози и рентгенолози. Те знаят, че лимфната система прави връзка с всички останали системи в тялото; тя има широк диапазон на въздействие върху здравето, защото е пръсната из цялото тяло.
Постоянното клетъчно обновление създава възможности за поява на нови, по-здравословни модели. Лимфният масаж ще направи връзка между вашите физически симптоми и емоционалното ви състояние. С редовното му практикуване ще се погрижи едновременно и за двете. Атакувайки корена на проблема, ще прогоните стреса и нежеланите симптоми. След лимфния самомасаж веднага ще изглеждате и ще се почувствате освежени както когато сте си взели вана или сте прекарали време в спа център.
Тези страници ще са вашият помощник, към когото можете да се обръщате всеки път, когато възникнат нежелани симптоми. Това е пълният комплект от моите най-добри серии от движения, стратегии, съвети и ритуали, които преподавам на семинари и извършвам всеки ден върху клиенти.