Добре дошли в семеен хотел „Бунсборо“!

Ако сте сред почитателите на Нора Робъртс, може би знаете, че хотелът, около който авторката изгражда популярната си едноименна трилогия, наистина съществува. Сградата се намира в малкото градче Бунсборо в щата Мериленд и датира от 1790 г. През годините многократно сменя своите собственици и предназначение - от хотел до магазин за спортни стоки. През 30-те години на миналия век сградата е изоставена, а след това е почти напълно унищожена от пожар. Докато един ден Нора Робъртс и втория й съпруг Брус Уайлдър - дърводелец и собственик на книжарница в непосредствена близост до сградата – решават да я изградят наново и реставрират напълно до нейния автентичен вид.

Да вдъхнеш нов живот на мястото се оказва нелека мисия, която Нора Робъртс описва в трилогията „Хотелът“, представяйки  дългия процес на реставрация през погледа на своите герои. 

Сградата на хотел „Бунсборо“ през годините
Снимки: www.innboonsboro.com

Може би именно добавената доза реализъм и личната мотивация на писателката, правят книгите толкова популярни и карат милиони читатели по цял свят да се припознаят в историята. Още един елемент от семеен хотел „Бунсборо“, който читателите оценяват високо, е фактът, че всяка една от стаите в хотела е кръстена на романтични двойки от известни любовни романи, като например Елизабет и Дарси, Джейн и Рочестър и дори Ив и Рурк – от поредицата на Нора Робъртс „В смъртта“.

Стаите „Титания и Оберон“, „Ив и Рурк“ и „Джейн и Рочестър“
Снимки: www.innboonsboro.com

С времето Нора и съпругът й променят облика на цялата уличка в Бунсборо, превръщайки го в туристическа атракция. Притежават още фитнес, ресторант и бутик, където продават сувенири за феновете – от „парфюма на Нора“ до обеците на Аника, русалката от романа на Нора „Заливът на въздишките“.

И ако сега периодът не позволява да пътешестваме до далечни дестинации, то книгите са винаги на разположение, за да ни заведат до някое любимо място, а ИК „Хермес“ ви кани в семеен хотел „Бунсборо“!

Очаквайте на 25 август новото издание на книга първа от популярната трилогия - "Сега и завинаги"!