Успехът трябва да бъде състояние, в което живеем, а не просто далечна цел, която преследваме
Интервю с Рокси Нафуси

 

 

Преди да се правърне в „кралицата на манифестирането“, Рокси Нафуси пише статии за престижни дамски списания като Вог, Грация и Мари Клеър и е популярно лице в светските среди и нощните клубове на Лондон. Имала е връзки с известни личности, сред които Хари Стайлс.

 

Какво е „манифестирането“?

Заявявайки намеренията си, ние използваме силата на ума, за да оформим нашата реалност. За мен това е нещо повече от концепция. То е инструмент за личностно развитие и начин на живот. Книгата ми „Заяви намеренията си“ в основата си е ръководство за самопомощ, за това как да постигнем най-добрата версия на себе си, като отключим потенциала си за положителна промяна и трансформация.

Личният ми път с манифестирането започна през 2018 година. По това време бях достигнала дъното, борех се със зависимост, нямах перспективи за работа или кариера и бях в капана на цикъл от токсични взаимоотношения. Тогава една приятелка ми каза за подкаст за манифестиране. В началото бях скептична, но след това реших да опитам. Слушайки го, достигнах до прозрение: проявлението зависи от самооценката. Липсата на това беше насочила живота ми в грешната посока.

Вдъхновена, изчетох много информация по темата от различни мислители, философи и успели хора. Въпреки че те не използваха термина „проявление“, основните принципи бяха същите. Опирайки се на техните концепции, разработих свой собствен метод от 7 изпитани стъпки.

През последните пет години имах множество интервюта и разговори по темата. Ентусиазмът ми е огромен, защото искрено вярвам в потенциала на манифестирането и силата му да променя живота ни.

 

Как да разберем какво всъщност искаме в живота си?

Това да признаем какви са истинските ни желания е предизвикателство. Нашите стремежи често се замъгляват от външни очаквания – на приятелите, семейството или обществото като цяло. Тази намеса може да затрудни разпознаването на автентичните ни желания. Следователно от решаващо значение е да изясним за самите себе си каква е основната ни цел и какви са причините за конкретните ни стремежи.

Например, когато някой каже, че иска да израсне кариерно, да се ожени до определена възраст или да постигне друга конкретна цел, е важно да се помисли какви са основните му мотиви. Аз насърчавам хората да се питат: „Защо? Какво движи това желание? Как постигането на тази цел ще се отрази на света или на другите?“ Истинското намерение, или „защо“, е основополагащо. 

 

Как да преодолеем страха и съмнението?

Страхът и съмнението значително оформят това, което вярваме, че можем да постигнем. Когато помоля хората да отбележат желаните от тях приходи за следващата седмица или година, около 95% избират цифри, които смятат за „реалистични“. Те не смеят да споделят мечтите си, възпирани от вътрешните си съмнения. Когато си представяме какво наистина желаем, е важно да знаем, че умът може би вече ни шепти, че определени мечти са недостижими. За да проявим мечтите си в действителност, първо трябва да ги визуализираме в съзнанието си. Твърдо вярвам, че най-трансформиращата част от пътуването на „проявлението“ е в преодоляването на този страх. Точно затова втората стъпка от моите седем е как да се освободим от страха и съмнението.

В книгата „Заяви намеренията си“ предлагам множество техники за подпомагане на този процес.

 

Как да преодолеем спънките, които ни пречат да успеем?

От ключово значение е да признаем проблема. Много важно също е да подходим към себе си със състрадание. Често ние ставаме най-яростните си критици, чудейки се: „Защо ми липсва самоувереност?“ Вместо това трябва да проявим разбиране към себе си.

Оттам нататък всичко опира до предприемането на малки, последователни действия за насърчаване на промяната. Вярвайте в себе си и че промяната е възможна. След това помислете за практиките, които ще предизвикат тази трансформация. За всяко препятствие има практическа стъпка, която човек може да предприеме, за да го преодолее.

 

Какво е успехът?

Успехът трябва да бъде състояние, в което живеем, а не просто далечна цел, която преследваме.

 

 

Източник: Thought Economics