© 2021 Paul Stuart

 

Какво е специалното на новата книга „Едно“?

С нея допринасям максимално за улесняване на живота – всичко се приготвя в една тенджера или тава. Книгата е идеална за онези дни, в които се нуждаете от удобни решения как да сервирате вкусна храна на масата бързо. Минимум на брой съставки, но максимално добър вкус и, разбира се, по-малко съдове за миене! На кого няма да му хареса?

 

По-малко съдове за миене е чудесна идея, но кой мие съдовете у вас?

Не че искам да кажа нещо лошо, но моята съпруга не е голям фен на миенето на съдове, което е една от причините да посветя книгата на нея!

 

За кого е предназначена книгата?

Наистина се надявам, че всеки може да почерпи вдъхновение от книгата, защото рецептите са подчинени на идеята за лесното готвене. От вкусни обеди, които няма да струват скъпо, и бързи вечери, които ще допаднат на цялото семейство, до лесни рецепти за начинаещи – в „Едно“ има по нещо за всеки.  Когато „5 съставки“ излезе на пазара преди няколко години, се изненадах и зарадвах колко широк кръг от хора харесаха книгата – от студенти и напълно начинаещи готвачи до опитни кулинари, които просто търсеха идеи за ястия през седмицата.  Мисля, че „Едно“ има същия потенциал и съм много развълнуван от това.

 

 

Какво би искал хората да научат от „Едно“?

Надявам се, читателите да си припомнят, че не е нужно готвенето да е сложно. В процеса на създаване на рецепите осъзнах колко често усложняваме твърде много нещата и, честно казано, това ме накара да подходя по различен начин. Наистина се гордея от резултата и ще се радвам хората да открият някои хубави нови попълнения към репертоара си от рецепти.

 

Книгата подходяща ли е за хора с ограничен бюджет?

Няма да лъжа, че всички рецепти в „Едно“ са изгодни за всяко домакинство, но съм уверен, че при повечето от тях една порция излиза на доста прилична цена. Също така давам работещи идеи за готвене на големи количества храна, което позволява да приберете оставащите порции във фризера и да се насладите на вкусна домашна храна някой ден, когато нямате никакво време за готвене.

 

Без кой уред или съд за готвене не можеш в кухнята?

Като говорим за тази книга, може ли да кажа много качествен тиган? Както и приличен остър нож, който е задължителен за ефективност и безопасност в кухнята. Иначе не бих пропуснал и белачка за зеленчуци, за да добавям деликатни и интересни текстури към салати, или хаванче, което е ключово за прибавяне на силни вкусове, като начукваме пресни билки, чесън и ядки за песто или подправки за различни смеси.

 

Коя е любимата ти рецепта в „Едно“?

Трябва да отбележа, че най-много се гордея с раздела за паста в тиган. За мен се оказа истинско откритие и мисля, че ще е полезна за много хора. Паят от бутер тесто с пилешко и гъби обра овациите като вкус, но и изглежда впечатляващо, въпреки лесното приготвление. Ако съм сам вкъщи, бих си приготвил бързата кесадия.

 

© 2021 Paul Stuart