Китната уличка е изпълнена с вълнение заради предстоящите празници. Перфектната книга, която да ви разсее, да ви достави топлина и уют, в студените зимни дни.

В тази четвърта книга от поредицата, читателят се запознава със Сюзън, собственичката на магазинчето за прежда. Постепенно в поредицата читателят опознава всички герои, персонажите се развиват, и с всяка следваща книга героите стават все по-истински и близки, но Сюзън до сега винаги е стояла в сянка. Наранена от миналото, тя не си позволява да се разкрие напълно, и да допусне хората до себе си.

С „Магазинчето за прежда и чудеса“, Мануела Инуса си играе с нежното читателско сърце, тя ни разказва тъжната история на Сюзън, кара ни да заобичаме героинята и да се опитаме да разберем болката й с всяка частица от сърцето си. Кара ни да се надяваме тя да открие щастието.

 

Образът на Сюзън впечатлява с доброта, загриженост и отзивчивост за изпадналите в нужда. Именно нейната доброта я отвежда към щастието, защото в тези времена, нима добрите хора не заслужават едни щастлив край? Този малък детайл прави книга истински красива, когато човек прави добро, животът му се отблагодарява.

Въпреки че авторката пише леко, тя вмъква в историите си и теми, които са сериозни и важни като домашното насилие, смелостта да се измъкнеш от тази примка, загубата на възможност да имаш деца, силата да кажеш, че се обичаш, въпреки начинът по който изглеждаш... На заден план продължават да се развиват историите на Лори, Кийра и Руби, читателят вижда как техните мечти и надежди се осъществяват и така той не е принуден да каже сбогом на тези герои.

„Магазинчето за прежда и чудеса“ от Мануела Инуса е една перфектна книга, която да сгрее читателското сърце, да ни отведе на поредното вълнуващо приключение в китната уличка „Валери Лейн“. „Мисля, че всеки трябва да има възможност да чете и да пътува така до други светове. Книгите не само радват, но им дават и кураж, и надежда.“

 

Автор на текста: Илияна Симеонова, книжарница "Хермес" - Варна