Добре дошли в градчето Фог Лейк. Това е спокойно красиво място, където всеки познава всеки. Но след един инцидент в пещерите покрай града, всичко се променя – хората се променят. Като деца Каталина Ларк и Оливия ЛеКлер решават да прекарат една нощ в така опасните и забранени тайнствени пещери. Тази нощ ги променя завинаги.

В пещерите те се сдобиват с „видения“. Това тяхно ново „зрение“ определя целия им живот. Като възрастни те основават кантора, където помагат на хората с нетипичните си способности. Но всичко се променя, когато Оливия е отвлечена и Каталина е единствената, която може да я открие. Но тя не може да се справи сама. Единственият човек, който вярва на теорията на Кат за отвличането, е Слейтър Арганбрайт. Той е агент, работещ за организация известна като „Фондацията.“ Това е тайна организация, която изучава паранормални явления и хора с необичайни способности.

Слейтър, също като Каталина, притежава необикновени способности. Заедно те са един страхотен екип, който ще разкрие тайни, ще открие една забравена лаборатория и ще се бори с всички сили, за да върне Оливия невредима. Прочитайки книгата мога да кажа, че „Мъгливото езеро“ е едновременно типичен трилър – има отвличане, разследване и множество предположения, кой и защо е похитил Оливия. Но едновременно с това е толкова нетипична историята – хора, които чуват гласове, получават видения, виждат аурата на хората.

Никога не бих си помислила, че нещо подобно е способно да се комбинира и да се получи толкова интересна книга. За скромните си 288 страници книгата не ви позволява да я оставите. Действието се развива бързо, наситено е с много обрати и в секундата, в която си помислите, че знаете какво предстои, се появява някой или нещо и предположението ви рухва.

"- Тайните имат лошия навик да изскачат от гроба.

- Знаеш, че не обичам метафори.

- В този случай не мисля, че е метафора."

Колкото повече четете, толкова повече тайни се разкриват за случилото се преди 15 години в пещерите на Фог Лейк. Ще срещнете проекти, експерименти, убийства и какво ли още не, редом с това тайни, крити с години ще се разкрият и вече нищо няма да е същото.

"- Защо някой ще се притеснява, че истината ще излезе наяве? Всички, които са били свързани с проекта, са или мъртви или твърде стари, за да ги е грижа."

Ако искате да разберете, кой стои зад отвличането на Оливия, какви са способностите на Слейтър и каква е истината за случилото се преди 15 години в Фог Лейк, не пропускайте да прочетете „Мъгливото езеро.“

 

Автор на текста: Камелия Салачкова, книжарница "Хермес" - Пловдив