„Ѐ така проядох люто – след като вече бяха сложили туршиите, чушките и т.н., останеха ли чушки, баба ги правеше на тази лютика.“
Из „Тефтерът на баба“

Шеф Светлана Илиева, която познавате от телевизионния екран, представя рецепти от тефтера на баба си – жената, запалила в нея любовта към кулинарията. А сега и вие можете да приготвите нейната любима Апетитна лютика, като следвате тези лесни стъпки.

Апетитна лютика

Продукти за 4 порции
• 200 г пиперки и други сортове чушки
• 200 г домати
• 20 г чесън
• 50 мл олио
• 20 г магданоз
• сол на вкус

Чушките се изпичат на 230 градуса във фурната за 15 мин, след това се обелват и нарязват на ситно. Доматите също леко се изпичат за 15 мин и се обелват и нарязват на ситно.
Към доматите и чушките се добавят чесънът, магданозът, олиото и солта.
Оставя се да се охлади и се поднася.

Още внимателно подбрани рецепти за вкусни ястия може да откриете в „Tефтерът на баба“ от Светлана Илиева и Илиан Илиев.

Снимка: Илиан Илиев