Интриги, исторически загадки и смъртоносно съперничество във Венеция

Очаквайте "Убийствата на Медичи" на 30 януари!

Книгата поставя началото на поредицата „Мистерии във Венеция“ с главен герой британския архивист Арнолд Клоувър.

 

 

За автора

 

Дейвид Хюсън е роден в Англия. Работил е като журналист в The Times, Independent, Sunday Times и др. Голямата му мечта обаче е да стане писател и той не се отказва от нея. Днес има издадени 30 романа, преведени на повече от 15 езика.
През последните години участва в създаването на оригинални аудио сюжети към платформата за аудио книги Audible. През 2009 г. получава Наградата на Американската библиотечна асоциация за най-добър жанров роман в категория „Мистерии“. По първия му роман „Страстната седмица“ е заснет филм.
Днес разделя времето си между Кентърбъри, Великобритания и пътувания по работа и за удоволствие в Италия.
„Убийствата на Медичи“ поставя началото на поредицата „Мистерии във Венеция“ с главен герой британския архивист Арнолд Клоувър. За написването на книгата авторът споделя: „Арнолд Клоувър е моят шанс за „забавно“ четиво. Това е първата история от серия романи, които бих определил не като „криминални“ и със сигурност не като „трилъри“, а по-скоро като „исторически мистерии“ – истории, развиващи се в съвремието, но оформени от миналото и неговия отзвук в настоящето. Не възнамерявам да бъдат „тежки“ четива, но ако подтикнат хората да проучат по-задълбочено част от историята зад тях, още по-добре. Но това е Венеция. Не може да има преследвания с коли. Това е Италия. Нищо не става бързо.“

 

За книгата

 

Известният телевизионен историк Мармадюк Годолфин е открит мъртъв в един от каналите на Венеция по време на карнавала. Капитан Валентина Фабри от карабинерите е нетърпелива да разкрие престъплението – убийствата пречат на туризма! Затова тя моли за помощ пенсионирания английски архивист Арнолд Клоувър, когото самият Годолфин е наел наскоро за разплитането на вековна мистерия. Стари документи могат да разкрият информация за убийството на Лоренцино де Медичи, който от своя страна пък е отнел живота на братовчед си Алесандро, последния херцог на Флоренция, а също и да преобърнат представата за една от най-значимите личности на Ренесанса.
Дали е съвпадение, че Годолфин посреща смъртта си на същото място като Лоренцино? Или пък зад сензационните исторически разкрития стои нещо още  по-злокобно? Арнолд трябва да използва уменията си да открива връзки между фактите, за да разреши случая.

 


Отзиви

 

„Феновете на Дона Леон ще се влюбят в този роман.“ – The Times
„Историческите запалянковци ще бъдат възнаградени.“ – Kirkus Reviews
„Влажните тъмни улички на Венеция осигуряват неповторима атмосфера… Хюсън едновременно обучава и забавлява.“ – Publishers Weekly
„Хюсън пише с мощ и грация и е истински майстор в своя жанр.“ – Крейг Ръсел, писател
„Богата на детайли историческа поредица с наситена венецианска атмосфера“ – Library Journal