Всички сме чували за Снежанка, Пепеляшка и Спящата красавица, но има принцеси, които не са толкова познати. Момичета, които не чакат принцът да ги спаси, а сами се справят с предизвикателствата, пред които са изправени. В „Приказки за безстрашни момичета“ принцесите са точно такива - героини, които по никакъв начин не отстъпват на мъжете по храброст.

Това са непознати принцеси, за които тепърва ще се говори. Те идват от различни страни и всяка носи своята любопитна история. Каним ви на едно пътешествие заедно с пет от тези героини.

1. Брадаманте 

 

Започваме с Брадаманте – тя е определяна като най-смелата жена в цяла Франция. Имала славата на силен и безстрашен воин и яздела великолепен летящ кон – магическо създание с глава, нокти и криле на орел. Умело си служела със своето вълшебно копие, което поваляло всеки злодей, дръзнал да се бие нечестно. Брадаманте въртяла меча толкова свирепо, че само истински храбрец се осмелявал да я предизвика. Любовта също не я подминава, но не се явява в класическата форма на принц на бял кон.

2. Мизилка

Мизилка живее в Румъния, заедно със своите две сестри и баща си. Въпреки че е най-малка тя е най-смела от сестрите си, Само с един ръждясал меч, най-старото си копие, очукан щит и престарял кон, Мизилка успява да помогне на баща си и да спечели уважението на цялото царство. А какво точно прави тя, ще разберете в „Приказки за безстрашни момичета“.

3.Амира

Амира била дъщеря на могъщ султан от Судан. Той имал великолепен дворец, прекрасни градини, стотици слуги и пълна със злато съкровищница. Султанът обаче не можел да се грижи добре за парите си и тук го отменяла жена му. Когато майка й починала , отговорната Амира се заела с тази задача. Тя доказала, че е не само умна, но и грижовна към останалите. Амира също като останалите безстрашни момичета, не позволява някой друг да ръководи съдбата й.

4. Нана Мириам 

В едно село край река Нигер в Западна Африка живели някога мъж на име Фара Мака и неговата дъщеря – Нана Мириам. Те били от племето исоко – уважавано и почитано заради великите си бойци. Нана Мириам изобщо не отстъпвала на мъжете - била невероятно силна като тях, но била и красива, и умна. Фара Мака безкрайно се гордеел с нея и я научил на всичко, което знаел. Баща и дъщеря обикаляли заедно околността и плавали по реката, а Фара Мака сочел различните видове риби, растения и животни и учел Нана Мириам на техните навици. Предал й още едно ценно знание – магия. Не след дълго Нана Мириам владеела магията по-добре от баща си, макар да не го споделила с никого, дори с него. И тъй като Фара Мака приемал дъщеря си за равна и я научил на всичко, което знае, след време това се отплатило на всички жители край реката, защото точно Нана Мириам им помогнала да се справят с най-голямата опасност, която ги е грозяла някога.

5. Аталанта

 

Аталанта, бързоногата ловджийка, живяла в слънчевите земи на Аркадия в Гърция. Като бебе тя била изоставена от родителите си в гората, но когато пораснала се превърнала в един от най-уважаваните ловци в Гърция. Тя имала изящен ловен лък и колчан със стрели. Стреляла, хвърляла копие и станала изкусен стрелец. Била ловка и силна и можела да надбяга всекиго. Тези нейни качества помогнали както за благото на хората, така и за личната й история.

А, ако искате да прочетете пълните истории на тези непознати принцеси и още много други, прочетете „Приказки за безстрашни момичета“. Може да поръчате книгата ТУК.