Управителят на „Хермес“  -  Стойо Вартоломеев, посети големия български писател и сценарист Георги Мишев. На среща в дома на автора те обсъдиха интересни идеи за бъдещи съвместни проекти.

На въпрос на издателя: дали пише нова книга след „Мир на страха ни“ и „Мир на кумирите ни“, Георги Мишев, с типичното си чувство за хумор, отговори, че подготвя „Мир на читателите“ – тоест не пише, за да могат читателите да си починат от него.

И въпреки скромността на писателя, интересът към неговото творчество не стихва. Това е и причината екипът на издателството да подготвя книга с 30 избрани разказа от Георги Мишев, която ще излезе през есента.

 

 

 

Томчето със заглавие „Произведено в провинцията“ ще включва разкази от книгите „Адамити“, „Бозайници“, „Добре облечени мъже“, „Осъмски разкази“ и „Произведено в провинцията“.

 

 

 

Основните теми в нея са вдъхновени от живота на писателя в родното му село Йоглав, Ловешко, с бита и нравите на хората там.

До момента със знака на „Хермес“ са излезли книгите на Георги Мишев „Вилна зона“, „Дунав мост“, „Сламено сираче“, „Матриархат“, „Патриархат“, „Мир на страха ни“, „Мир на кумирите ни“.

 

 

 

 

През 2023 година излезе и „Георги Мишев. Литературна анкета“ от Никола Иванов.

С „Произведено в провинцията“ издателството ще оформи един цялостен литературен образ на твореца Георги Мишев, давайки възможност на повече млади хора да се докоснаст до неговото забележителното творчество.