1940 г.

Флора произлиза от фамилия с добра репутация, която притежава собствена пекарна под малкия си апартамент. Но родителите ѝ вече са стари и крехки след дългите години тежък труд, затова тя им помага усърдно през по-голяма част от времето си. Въпреки че е наследила от родителите си добротата, момичето е наясно, че семейството има дългове, а раздаването на безплатни печива няма да им помогне да ги покрият. Точно когато притесненията ѝ нарастват, с нея се свързва главатар на група крадци на редки цветя по целия свят. Той ѝ предлага работа, която е твърде добра, за да може Флора да откаже. Така тя напуска Ню Йорк и се мести в Лондон. Работата ѝ е да бъде бавачка на децата на г-н Ливингстън, но всъщност трябва да открие рядка камелия, която може да е последният екземпляр от този вид на планетата и с това да реши финансовата тегоба, надвиснала над семейство ѝ. Още в първия момент, в който стъпва във вилата обаче, тя усеща, че зад стените ѝ се крие мистерия, която може би ще постави живота ѝ в опасност. Но как да си тръгне, когато знае, че не трябва да се връща у дома без пари? А и как да остави милите деца, които са загубили майка си и не са получили любов от студения си баща?

2000 г.

Адисън обожава работата си на градински дизайнер, но когато сенките от миналото отново разкъсват душата ѝ, тя решава да напусне работа и да замине за Лондон. Родителите на съпруга ѝ Рекс притежават вила с красива градина и тъй като са в чужбина, канят Адисън и Рекс да прекарат лятото си там, докато отсъстват. Адисън не иска съпругът ѝ да разбере коя е истинската ѝ същност, затова приема предложението като бягство от реалността. Докато разглеждат вилата обаче, двамата се натъкват на следи, които водят до мрачна мистерия от миналото. Какво се е случило зад затворените врати на тази къща преди половин век? И ако продължат да дълбаят, не рискуват ли опасността да оживее отново?

Книгата, която държите в ръката си, е най-доброто, което Сара Джио някога е писала. Всяко изречение е написано с внимание и много любов. Подобно на другите ѝ книги, тази е изпълнена с емоция и топли чувства, които ви обливат, докато я четете. Харесва ми как авторката преплита мистерията с романтиката и те вървят посвоему паралелно, а красивите описания на вилата ще ви пренесат на разходка из голямата градина, изпъстрена с омайни благоуханни цветя. 

Автор на текста: Даниел Костов, книжарница „Хермес“ - Бургас