От началото на този месец романът „Камбаната“ от Недялко Славов – ще бъде излъчван в рубриката „Радиоколекция“ на Българското национално радио.

Kambanata - cover - 2017 NEW-01

„Камбаната“ предизвика фурор в литературните среди, печелейки редица награди, сред които „Хеликон“ 2016 и „Цветето на Хеликон“ за най-продавана българска книга сред номинираните. Недялко Славов е единственият автор, печелил наградата в две поредни години – за романа „432 херца“ през 2015 г. и за „Камбаната“ през 2016 г. 
През 2017 г. писателят бе удостоен с Националната литературна награда „Христо Г. Данов“ за „Камбаната“. Дълбока, драматична, страховита и епична, книгата разбуни духовете още с публикуването си през 2016 г. и впечатли читатели и критика. Към нея има проявен интерес за превод на английски, филмова продукция и театрална драматизация.

Включването на „Камбаната“ в рубриката на БНР е още едно признание за завладяващата сила на текста, който ще бъде умело пресъздаден за слушателите от актьора Валентин Ганев.

Повече за автора

nedialko-slavov_new-01

Недялко Славов е поет, писател и драматург. Автор е на романите „Пиафе“, „Камбаната“, „Фаустино“, „432 херца“, „Портрет на поета като млад“, „Вертиго“, поетичния сборник „Мраморни години“, пиесите „Аляска“ и „Борса за трупове“, сборника „Филипополски разкази“. Творбите му са превеждани на английски, немски, руски и гръцки и са му спечелили редица награди, сред които Националната награда за литература „Хр. Г. Данов“, награда „Хеликон“ (2015, 2016), „Цветето на Хеликон“, награда „Иван Николов“, награда „Пловдив“ и други.