През месец май Издателска къща „Хермес“ и книжарници „Хермес“ организират поредното издание на Дни на българската книга.

Дни на българската книга 2019

 

По традиция началото на кампанията ще бъде поставено на 11 май – Денят на светите братя Кирил и Методий. А финалът й ще бъде на 24 май – Деня на българската просвета и култура. Между тези две знакови дати ще има много събития за популяризиране на българските автори и литература.

Българската книга ще бъде един от основните фокуси в издателската програма и търговската практика на „Хермес“ през целия месец. Всяка седмица ще изненадваме читателите с ново заглавие от български автор.  През първата седмица на май беше публикуван дебютният роман „Дневниците на Ая“ от Яна Станкова, както и поредният нов тираж на Любимата книга на България за 2016 г. - „Бабо, разкажи ми спомен“ от Ивинела Самуилова. На 14 май излиза дългоочакваният нов роман от Владимир Зарев - „Чудовището“. На същата дата ще се състои и официалната премиера на книгата в София. Седмица по-късно ще бъде публикувано още едно заглавие от знаков български писател - „Анхедония“ от Димо Райков. Авторът ще пристигне от Париж специално за премиерата на романа в рамките на Пролетния базар на книгата. Издателска къща „Хермес“ подготвя изненади и за малките читатели – книгата „Миш и Маш“ от Анита Тарасевич, която ще бъде публикувана на 21 май. Своеобразният финал на Дните на българската книга ще бъде поставен с излизането на романа, спечелил Деветия национален конкурс „Хермес“ за млади автори - „Чуй щурците“ от Татяна Попова.

Водени от идеята, че е важно да се дава възможност на читателите не само да четат, но и да се срещат с българските писатели, през май и юни „Хермес“ предвижда събития със знакови имена в родната литература в София, Пловдив, Велико Търново, Видин, Варна, Бургас и др. Сред тях са Иван Матанов, Владимир Зарев, Яна Станкова, Димо Райков.

Събитията с обичани български автори ще продължат и по време на Пролетния базар на книгата в НДК от 28 май до 2 юни, когато почитателите на литературата ще могат да се срещнат с любимите си писатели на щанда на ИК „Хермес“ и да си закупят книга с автограф. В този период ще се проведат и премиерите на „Анхедония“ от Димо Райков, „Чуй щурците“ от Татяна Попова и „Миш и Маш“ от Анита Тарасевич.

Дни на българската книга 2019

Между 11 и 24 май при покупка над 20 лв. в книжарници „Хермес“, читателите ще получават подарък – книга от български автор.

Друга изненада очаква посетителите на електронна книжарница "Хермес" в този период. Те ще могат да избират от 50 заглавия на български автор и при покупка на едно от тях, ще могат да вземат втора книга като подарък. Подарък е книгата с по-ниска цена.

Почитателите на издателството в социалните мрежи ще могат да се включат в интересни игри във Фейсбук и Инстаграм. В периода на кампанията Издателска къща „Хермес“ подготвя и специална лимитирана серия разделители, които ще подарява на читателите.

Присъединете се към нас в Дните на българската книга, за да споделим радостта от четенето!