От началото на септември ИК „Хермес“ откри нова позиция в издателската си структура – "Главен редактор", която ще бъде поета от Даниела Атанасова.

 

 

Тя е завършила Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ със специалност „Руски и английски език“ и магистратура „Лингвистика и превод“. Наскоро специализира „Авторско право“ към Юридическия факултет на „Харвард“.

В областта на художествената литература Даниела Атанасова може да се похвали с избора и изработката на романи от бестселърови автори като Жозе Родригеш душ Сантуш. През последните няколко години тя ръководи подбора на нехудожествени заглавия, включително всички здравни, бизнес и кулинарни книги, публикувани от ИК „Хермес“. Под нейната редакция са излезли редица успешни заглавия като „Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън, книгите на Майк Викинг и Джейми Оливър.

Освен това Даниела Атанасова отговаря за развитието и на сектора на илюстрованата детска литература на издателството, като за новата визия на направлението подбира световния бестселър „Истории за лека нощ за момичета бунтарки“, красивите издания от серията „Винаги ще те обичам“, полезни заглавия като „Наръчник за почти всичко за тинейджъри“ и „Кулинарна книга на малкия готвач“.


Екипът ни й пожелава успех в новото начинание, още много реализирани проекти и удовлетворяващи резултати!

 

 

Снимка: Тодор Пунгеров