Количка

Внезапно сбогуване

От: Ангел Г. Ангелов

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
201068245
Специална цена 10,16 лв. Редовна цена 11,95 лв.

1,79 лв. 15 %

Навлизането на социални проблеми и теми от съвременния живот е друга особеност, запазена само за разказите на Ангел Ангелов. 

Ангел Г. Ангелов е роден в Пазарджик. Автор е на четири романа и пет сборника с разкази. Работил е в радио, телевизия, във вестници и списания. Живее и работи във Варна.

Навлизането на социални проблеми и теми от съвременния живот е друга особеност, запазена само за разказите на Ангел Ангелов. В този сборник то е добре изразено; поне половината разкази правят ясни препратки към конкретни явления на нашия свят. Това, което интересува автора, са нравствените аспекти на социалната проблематика: разрушените връзки на обич и състрадание; самотата, която настъпва неумолимо; смайващите прояви на агресия и нетърпимост; ирационалният характер на злото; изобщо тъмните страни в психиката и поведението на съвременния човек. Ситуациите и характерите, чрез които са изразени проблемите, са обобщени и алегорично-условни по маниера на Ангелов. Въпреки това всеки читател може да проектира върху тях своите знания и впечатления, собствения си личен и социален опит.
                       

                                                                                                                                      Проф. д-р Милена Кирова

 

Повече информация
ISBN 9789542618058
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Брой страници 112
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Внезапно сбогуване
Вашият рейтинг