Количка 0
0,00 лв.

Вертиго

От: Недялко Славов

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
201065180
12,95 лв.

Тази книга се чете за часове, но се помни дълго

Четирима мъже и четири жени са изправени пред екстремна ситуация. Сюжетът се завърта светкавично, като на кинолента. Една история, която отключва ефекта на пеперудата и изправя модерния човек пред неговия Страшен съд.

Героите на романа: едните – безскрупулни потребители и дехуманизирани предтечи на новия човек, а другите – хора, в които Божият проект за Мъжа и Жената е все още жив, се изправят безмилостно един срещу друг. Кой ще оцелее в този директен сблъсък? Има ли бъдеще без любов и красота? Има ли живот в свят без Бог?

Гротеската на книгата е смайващо красива, а финалът – предизвестен апокалипсис на болезнено изплъзващото ни се битие – казва за „Вертиго“ писателят Емил Андреев и допълва: – Тя, наред с романите „Фаустино“, „Портрет на поета като млад“ и „432 херца“, определя особеното място без аналог на своя автор в съвременната българска литература.

Тази книга се чете за часове, но се помни дълго

Разбиващ роман! Гротеската е смайващо красива, а финалът – предизвестен апокалипсис на болезнено изплъзващото ни се битие. Както и във „ Фаустино” (романа носител на най-престижната национална награда за литература „Хр. Г. Данов” за 2010 година) майсторството на Славов да разказва е забележително.

Емил Андреев

Роман притча, роман следващ божествената поезия на творението „Вертиго” е безспорен ценен къс литература.

Младен Влашки

„Вертиго“ е дълбоко поетична история за устоите на съвременния свят. Мъдра книга, написана с изключителна наблюдателност и внимание към детайла.

Борис Минков

Той е между малкото български писатели, които притежават стихията на разказването.

Александър Секулов

***

Недялко Славов е автор на сборници с поезия, разкази, романи и пиеси. Сред тях са романите „Фаустино“ (награда „Хр. Г. Данов“), „Портрет на поета като млад“ (номинации за наградите на фонд „13 века България“, Портал „Култура“ и „Хеликон“), „432 херца“, сборникът с поеми и стихотворения „Мраморни години“ (награда „Иван Николов“) и др.

Повече информация
ISBN 9789542614715
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Брой страници 160
Дата на издаване 2015 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Вертиго
Вашият рейтинг