Количка
Вход

Валсът на хормоните

От: Наталия Зубарева

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
202012003
Специална цена 14,36 лв. Редовна цена 17,95 лв.

3,59 лв. 20 %

Тази книга е посветена на най-важното и крехко равновесие, което определя женското здраве: хормоналния баланс. От него зависят физическото и психическото здраве на дамите, нивата на енергия и качеството на живот. Авторката обяснява как да се постигне и поддържа този баланс, като дава съвети за здравословно хранене, физическа активност, добър сън и ефективно справяне със стреса.
Тази книга е посветена на най-важното и крехко равновесие, което определя женското здраве: хормоналния баланс. От него зависят физическото и психическото здраве на дамите, нивата на енергия и качеството на живот. Авторката обяснява как да се постигне и поддържа този баланс, като дава съвети за здравословно хранене, физическа активност, добър сън и ефективно справяне със стреса. Тя разглежда разпространени състояния като заболяванията на щитовидната жлеза, инсулиновата резистентност, синдрома на поликистозните яйчници и предлага комплексни подходи за овладяването им. 

Този полезен наръчник за здравна грижа и превенция ще помогне на дамите да се чувстват и изглеждат добре без драстични режими, изтощителни тренировки и съмнителни медикаменти.
Повече информация
ISBN 9789542620266
Тегло 0.3000
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Размери 14,2x20
Преводач Нели Пигулева
Брой страници 336
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Валсът на хормоните
Вашият рейтинг
Хормоналният фон е в основата на доброто самочувствие и настроение. Качеството ни на живот зависи от баланса им в женския организъм. Затова си струва да научим повече по тази тема. 

Преди да преминем към обсъждането на конкретнитe въпроси, искам за минута да спрете и да помислите за това, което ви разконцентрира: работата, кариерата, чуждите проблеми – всичко това ви се струва по-важно от собственото ви здраве. Оказва се, че вие нямате време да помислите за себе си и не забелязвате как психологическият дискомфорт прераства във физически проблеми (да, често става така и ще го обсъдим). Защо чакате да настъпи този момент? След като знаете, че е по-лесно да се предпазиш от болестта, отколкото да се излекуваш? 

Скъпи мои момичета, пациентки и читателки! Призовавам ви да зарежете всичко, което ви пречи да обръщате внимание на самите себе си и на това, което ви интересува и ви вълнува – лично вас! Няма нищо невъзможно! Грижата за собственото ви здраве, красота и настроение не изисква някакви фантастични усилия, сериозни финансови средства и специални условия. Ще се убедите в това, като прочетете тази книга. 

Започвайте да променяте живота си постепенно, но сега. Станете Богиня – преди всичко за самата себе си. Продължавайте да бъдете загадка за мъжете, но вникнете в детайли във вашата божествена женска природа и научете езика, на който говори с вас вашето тяло, усвоете сигналите за одобрение и порицание, които то ви изпраща. Направете така, че вашето тяло да стане ваш съюзник. 

Отношението към самата себе си – оттам започва всичко. Не само на думи, а с реални действия. Вие вече сте направили своя избор и сте си купили тази книга, като сте предпочели да вземете нея вместо чаша кафе и сладкиш в някое кафене. Сега четете, а бихте могли да посветите това време на някоя полезна домакинска работа, която обезателно ще се намери. Продължавайте в същия дух. Занимавайте се с това, което действително ви е необходимо. Танците до зори в клуба, пълен с алкохолни изпарения, защото „ми беше готино“, не са израз на любов към себе си. Купуването на поредната торбеста дрешка, която ще прикрие излишните килограми, вместо да отидете на масаж или в спортната зала, също не показва любов към себе си. Да хапнеш гадно шоколадче, пълно с куп консерванти, „за да си вдигнеш настроението“, също не е любов. Бъдете разумни, скъпи мои! Бъдете пресметливи в добрия смисъл на думата, винаги мислете до какво ще доведе тази или онази ваша постъпка във вашите отношения със самата себе си. Изграждайте ги с любов. И се подгответе за особено важната информация в следващата глава.