Количка

Сушата

От: Джейн Харпър

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
201019282
Специална цена 13,56 лв. Редовна цена 15,95 лв.

2,39 лв. 15 %

Прочетете тази книга! - Дейвид Балдачи

 

Един от най-забележителните дебюти, които някога съм чел. Всяка дума е почти съвършена. Историята се надига като вълна, която помита всичко по пътя си, преобръща онова, което сте си мислили, че знаете, и ви оставя зашеметени. Прочетете тази книга!

Дейвид Балдачи

 

В австралийското фермерско градче Киуара не е валяло от две години. Сушата оказва пагубно влияние върху местния бизнес и напрежението достига връхната си точка, когато трима членове на семейство Хедлър са брутално убити. Жителите смятат, че извършител на ужасяващото деяние е Люк, който, след като отнема живота на съпругата и шестгодишния им син, се самоубива. Единственият оцелял при зловещата кървава баня е невръстната им дъщеричка.

Федералният агент Арън Фолк се завръща в родния си град за погребението на Люк – най-добрия му приятел от детството. Въпреки че е твърдо решен да прекара само осемнайсет часа там, Фолк е въвлечен в разследването от новия местен полицай Рако.

Преди двайсет години Арън е напуснал Киуара заради тайна, която смята за отдавна погребана. Тайна, която сега смъртта на Люк заплашва да извади на повърхността и която ще промени всичко...

 

Вижте интервю с авторката тук или прочетете повече за книгата тук.

Повече информация
ISBN 9789542618751
Цветност черно/бяла
Издател Хермес
Корица мека
Преводач Пепа Стоилова
Брой страници 336
Дата на издаване 2019 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сушата
Вашият рейтинг

Гретчън пристъпи напред и го пресрещна с прегръдка. Очите му с разширени, блеснали зеници потърсиха над рамото й тези на Арън. Фолк се запита дали не беше взел успокоителни, за да преживее този ден. Когато най-после се почувства свободен, Джери протегна ръка и улови дланта му в топло, силно ръкостискане.

- Все пак го направи – каза неопределено, докато Гретчън се въртеше около тях.

- Да. Получих писмото ти.

Джери отново улови погледа му.

- Добре. Ами помислих си, че е важно да си тук. Заради Люк. Не бях сигурен, че ще го направиш, приятел. – Последното изречение увисна тежко във въздуха.

- Точно така – кимна Арън. – Наистина е важно.

Съмненията на стареца не бяха съвсем безпочвени. Седмица по-рано Фолк седеше зад бюрото си в Мелбърн и се взираше безучастно в снимката на Люк във вестника, когато телефонът иззвъня. С пресекващ глас, който не беше чувал от две десетилетия, Джери му съобщи подробности за погребението.

- Ще се видим там – завърши, без въпросителен знак накрая. Фолк избягваше разделения на пиксели поглед на Люк, докато мърмореше някакво извинение с работата си. Истината беше, че не можеше да се реши. Два дни по-късно пристигна писмото. Очевидно Джери го бе пуснал веднага след като бе затворил телефона.

Ти излъга. Непременно ела на погребението.

Същата нощ не спа добре.

Сега и двамата се обърнаха неловко към Гретчън. Тя гледаше намръщено към мястото, където синът й с треперещи крачета изкачваше стълбите на висока катерушка.

- Ще отседнеш в града тази нощ – каза Джери. Отново не беше въпрос.

- В една стая над бара.

Откъм детската площадка се разнесе вик и Гретчън изсумтя недоволно.

- По дяволите! Знаех си, че така ще стане. Извинете ме – каза тя и се отдалечи.

Джери улови лакътя на Арън и го дръпна настрани от тълпата. Ръката му трепереше.

- Трябва да поговорим. Преди да се върне.

Фолк се освободи с рязко, премерено движение, давайки си сметка за присъствието на останалите. Не беше сигурен кой беше там и кой можеше да ги види.

- За бога, Джери, какво искаш? – Надяваше се, че изглежда достатъчно спокоен. – Трябва да те предупредя, че ако това е някакъв вид изнудване, по-добре не започвай.

- Какво? Исусе, Арън! Не. Нищо такова. – Старецът изглеждаше искрено изумен. – Ако исках да създам неприятности, щях да го направя преди години, нали? Бях щастлив, че излъгахте. Господи, тогава сам бих ви насърчил да го направите. Но сега не мога. След всичко това? Карън и Били са мъртви, а той нямаше още седем години. – Гласът му заглъхна: – Виж, съжалявам за писмото, но имах нужда да дойдеш. Аз трябва да знам.

- Какво да знаеш?

Очите на Джери изглеждаха почти черни на ярката слънчева светлина.

- Дали Люк е убивал и преди.